Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt julkaistu rakentajien käyttöön

Energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt julkaistu rakentajien käyttöön


Energiatehokas rakentaminen vaatii yhteistyötä ja kokonaisuuksien hallintaa. Rakennuttajan tulee tehdä järkeviä päätöksiä ja pitäviä sopimuksia. Suunnittelijoiden on ymmärrettävä energiatehokkaan rakentamisen periaatteet ja osatekijät. Rakentajien on lopulta toteutettava suunnitelmat työmailla huolellisesti.

BUILD UP Skills Finland -hankkeessa on koottu energiatehokkaan rakentamisen parhaita käytäntöjä koulutuspaketiksi, joka sisältää kymmenen kalvosarjaa ja työmaaoppaan. Koulutuspaketissa pureudutaan erityisesti energiatehokkaan rakentamisen kahteen peruspilariin: tiiviiseen rakennukseen ja talotekniikan toimivuuteen.

Koulutuspaketissa on esitelty laadukkaan sekä kustannus- ja energiatehokkaan rakentamisen käytännöt. Aineistoista on hyötyä kaikille rakennusalalla toimijoille. Ohjeita noudattamalla rakennusten käytönaikainen energiankulutus pienenee.

Työmaaopas esittelee keskeisimpiä energiatehokkaan rakentamisen vaiheita havainnollisesti. Oppaassa on ohjeita muun muassa puuseinän eristämiseen mineraali- ja puhallusvillalla sekä muovieristeillä, talotekniikan läpivienteihin ja energiatehokkaaseen korjausrakentamiseen. Heidi Sumkinin havainnolliset piirrokset helpottavat asian sisäistämistä. Opas on helppo tulostaa kokonaisuutena tai yksittäisinä ohjekortteina. Rakennusalan kouluttajat ja opettajat voivat hyödyntää kalvosarjoja kokonaisuutena tai poimia käsiteltävään aihealueeseen sopivat osuudet.

Lataa maksuttomat materiaalit Motivan sivuilta osoitteesta motiva.fi/BUSkoulutusmateriaalit

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )