Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Salon Märynummella pyörivät nyt Suomen tehokkaimmat tuulivoimalat

Salon Märynummella pyörivät nyt Suomen tehokkaimmat tuulivoimalat


Suomalainen TuuliWatti Oy on rakentanut Salon Märynummelle maamme ensimmäiset 5 megawatin tuulivoimalat. Kolmen tehovoimalan yhteenlaskettu vuosituotanto vastaa yli 16 000 suomalaisen kerrostaloasunnon sähkönkulutusta. Kaksi voimaloista on TuuliWatin omistuksessa ja yksi on rakennettu paikallisille yrittäjille.
Espanjalaisen Gamesan toimittamat tuulivoimalat edustavat alan uusinta tekniikkaa. 5 megawatin suurvoimaloiden ympäristövaikutukset ovat pienemmät suhteessa niiden tuottamaan energiaan, koska niitä tarvitaan vähemmän. TuuliWatille jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan yhtiön voimalat ovat saaneet tänään tuulipuiston avajaisten yhteydessä nimikkokummit märynummelaisista pienokaisista: Venla ja Samuel. Kolmatta tuulivoimalaa operoi salolaisyrittäjien omistama Restuuli Oy.
”Märynummen tuulivoimapuistossa yhdistyvät niin paikallinen kuin yleinenkin etu. Paikallisella tasolla TuuliWatti Oy tekee tiivistä yhteistyötä alueen yrittäjien kanssa ja tuo sitä kautta paikkakunnalle positiivista virettä. Uusiutuvan, päästöttömän lähienergian käyttö on puolestaan yksi askel kestävän kehityksen tiellä”, summaa Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.
Märynummen tuulipuiston sähköä käyttävät niin paikallinen osuuskauppa kuin vieressä sijaitseva kauppapuutarhakin.
TuuliWatti on viime vuosina kasvattanut nopeasti tuulivoimatuotantoa. Tällä hetkellä yhtiö tuottaa tuulisähköä 62 voimalalla Salosta Tornioon. Niiden yhteenlaskettu teho on reilut 230 megawattia

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )