Etusivu » Ajankohtaista » Teemana pientalorakentaminen

.


Teemana pientalorakentaminen


Mitä omakotitalon teettämistä suunnittelevan on syytä tietää hankkeen eri vaiheissa tontin valinnasta valmistuneen talon huoltoon? Tältä teemasivustolta ja Pientalon suunnittelu ja rakentaminen -kirjasta saa yksityiskohtaista käytännön tietoa rakennushankkeen suunnitteluun ja toteutukseen. Kirja ohjeistaa pätevien rakennusalan ammattilaisten valinnassa ja erilaisten rakentamisessa tarvittavien lupien ja asiakirjojen hankinnassa.

Pientalon rakennuttaminen - esimerkkihanke

Ennen hankkeen aloittamista pientalon tulevan asukkaan eli rakennuttajan kannattaa pohtia tarpeitaan, toiveitaan ja resurssejaan: iso perinnetalo maaseudun rauhassa mutta kaukana työpaikasta vai kompakti kaupunkipientalo lähellä työtä ja palveluja? Vai iso talo avaralla tontilla hyvien yhteyksien päässä mikäli budjetti antaa myöden? Entä perhetilanne ja omat voimavarat tai kiinnostuksen kohteet? Kun tavoite on selvillä, kannattaa palkata hyvät suunnittelijat sen toteuttamiseen.

Rakennuttajan rooli hankkeessa vaihtelee oman osaamisen ja ajankäytön mukaan, mutta viime kädessä hän on vastuussa hankkeen onnistumisesta. Hän tekee valinnat ja päätökset saamansa asiantuntijatiedon perusteella ja vastaa kustannuksista.

Esimerkkihankkeemme perustuu Pientalon suunnittelu ja rakentaminen –kirjassa esiteltyyn, hyvän rakennustavan mukaiseen menettelyyn.

Esimerkkihankkeen yhteyteen olemme koonneet verkkokaupastamme kirjoja, sopimuslomakkeita ja RT-ohjeita, jotka auttavat pientalorakentajaa selviytymään hankkeestaan.

Vaihe 1: Tarpeiden selvitys, rakennushankkeen käynnistäminen, tontin ja talotyypin valinta

Vaihe 2: Talon ja urakan suunnittelu

Vaihe 3: Rakennusvaihe

Vaihe 4: Valmis koti – pihaa ja huoltosuunnitelmaa myöten


Pientalon suunnittelu ja rakentaminen