Etusivu » Ajankohtaista » Tapahtumat ja koulutus » Rakennustiedon tapahtumat ja koulutus » Työpaja rakentamisen EU-mittarien testauksesta Suomessa 14.12.2017

Työpaja rakentamisen EU-mittarien testauksesta Suomessa 14.12.2017Aika: 14.12.2017 klo 09:00 - 12:30
Paikka: Rakennustieto, Malminkatu 16A, 8 krs, Helsinki
Lisätietoja: Laura Sariola
Sähköposti: laura.sariola@rakennustieto.fiEU:n yhteiset rakentamisen ympäristöindikaattorit tulevat, testaajia etsitään!


Euroopan komissio on tehnyt ehdotuksen rakennusten ympäristöarvioinnin yhteisiksi indikaattoreiksi. Ympäristöministeriö, GBC Finland ja Rakennustieto käynnistävät Suomessa indikaattorien testauksen vuoden 2018 alussa.

Järjestämme 14.12.2017 keskustelutilaisuuden ja työpajan, jossa esitellään Euroopan komission ympäristöindikaattoreita ja keskustellaan niiden testauksesta. Tavoitteena on, että tilaisuuden jälkeen meillä on käsitys erityisesti Suomen kannalta kiinnostavista näkökulmista ja testauksen käytännön kysymyksistä.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki rakentamisen ympäristövaikutuksista kiinnostuneet ammattilaiset.

Levels-järjestelmän taustat


Euroopan komissio on tehnyt syksyllä 2017 ehdotuksen rakennusten vapaaehtoisiksi ympäristöarvioinnin indikaattoreiksi. Ympäristöministeriö, GBC Finland ja Rakennustieto käynnistävät Suomessa indikaattorien testauksen vuoden 2018 alussa.

Levels-mittarit käsittävät kuusi osa-aluetta: Hiilijalanjälki, resurssitehokkaat materiaalikierrot, vesitehokkuus, terveet ja viihtyisät tilat, sopeutuminen ilmastonmuutokseen sekä elinkaarikustannukset ja arvo.

Testaus Suomessa

Suomessa testausta on kaavailtu tehtäväksi alkuvaiheessa hiilijalanjälkeä ja resurssitehokkaita materiaalikiertoja koskien. Levels-mittareita testataan näiden teemojen osalta vuoden 2018 alusta lähtien. Testauksen jälkeen toimitetaan kehitysehdotukset Euroopan komissiolle. Testissä mukana olleita rakennushankkeita on myös mahdollista esitellä yhteisjulkaisun kautta. Osallistuminen testaukseen mahdollistaa oman osaamisen kehittämisen ja avaa väylän vaikuttaa eurooppalaiseen kehitykseen.

Alustava ohjelma

  • 8.30 Aamukahvia tarjolla
  • 9.00 Levels-indikaattorien esittely ja kommenttipuheenvuorot
  • 9.30 Testaus Suomessa: Alustavia ehdotuksia keskustelun pohjaksi
  • 10.00 Työpaja testauksen järjestelyistä ja aihepiireistä
  • 11.00 Yhteenveto ja mahdollisista jatkotoimista sopiminen
Ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan mahdollisimman pian, viimeistään 7.12.2017 klo 15.00.

Ilmoittaudu tästä »

Lisätietoja:
Matti Kuittinen | matti.kuittinen@ym.fi
Jessica Karhu | jessica.karhu@figbc.fi
Laura Sariola | laura.sariola@rakennustieto.fi

Tutustu aiheeseen suomeksi GBC:n sivuilla tai englanniksi Euroopan komission Levels-sivustolla.

« takaisin