Etusivu » Ajankohtaista » Tapahtumat ja koulutus » Muut tapahtumat » Akateemisen kirjakaupan arkkitehtuurikeskustelu 6.5.2017 Helsingissä

Akateemisen kirjakaupan arkkitehtuurikeskustelu 6.5.2017 HelsingissäAika: lauantaina 6.5.2017 klo 13-14
Paikka: Akateeminen Kirjakauppa, Keskuskatu 1, 00100 Helsinki
Sähköposti: .


Helsingin Akateeminen kirjakauppa järjestää kevään aikana tapahtumia, joissa kirjailijahaastattelujen lisäksi on keskusteluja erilaisista aiheista, muun muassa arkkitehtuurista.

Akateemisen Arkkitehtuurikeskustelussa lauantaina 6.5. klo 13–14 Mikko Laaksonen ja Sanna Meriläinen pohtivat suomalaista asuntosuunnittelua. Miten 1900-luvun tunnetuimmat asuntoja suunnitelleet arkkitehdit Erik Bryggmanista Reijo Jallinojaan toteuttivat omia asumisen ihanteitaan ja mitä asukkaat ovat niistä pitäneet?


Sanna Meriläinen ja Mikko Laaksonen

Paikka: Akateeminen kirjakauppa, Keskuskatu 1, Helsinki

Erik Bryggmanin arkkitehtuuri -kirjan kirjoittaja FM, tietokirjailija Mikko Laaksonen toimii Bryggman-instituutin asiamiehenä. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjat Turun puutalot (2016), Turun seutu kartoin (2015), Turun seudun arkkitehtuuriopas (2013, yhdessä Juri Nummelinin kanssa) sekä Turun raitiotiet (2008).

Tavallisia koteja – 1900-luvun suomalaista asumisen arkkitehtuuria, kuusi tarinaa -kirjan kirjoittaja, arkkitehti Sanna Meriläinen suunnittelee rakennuksia, opettaa ja löytöretkeilee suomalaisen asuntoarkkitehtuurin lähihistoriassa. Strange Home Atlas -blogissa hän esittelee poikkeuksellisia koteja, kun taas tässä kirjassa hän tutustui kirjoittamalla ja piirtämällä suomalaisen asuntorakentamisen viime vuosisataan, tavallisten kotien historiaan.

Erik Bryggmanin arkkitehtuuri
Rakennustieto Oy, 2016 232 s. Myös ruotsin- ja englanninkielisenä
Kirjan esittely »

Tavallisia koteja – 1900-luvun suomalaista asumisen arkkitehtuuria, kuusi tarinaa
Rakennustieto Oy, 2016 159 s.
Kirjan esittely »

« takaisin