Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Lehdistötiedotteet » LVI-, rakennus- ja sähköteknisten tuotteiden tuotetiedoille yhteinen kanava

LVI-, rakennus- ja sähköteknisten tuotteiden tuotetiedoille yhteinen kanava


Koko rakennusalaa kattavasti edustavat LVI-Teknisen Kaupan liitto, Rakennustietosäätiö ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ovat sopineet yhteistyöstä tuotetietojen tarjoamiseksi yhdestä yhteisestä kanavasta.

- LVI-, rakennus- ja sähköteknisillä tuotteilla on nykyisin omat tuotetietopalvelunsa, jotka ovat tulosta kunkin järjestön pitkäjänteisestä ja menestyksellisestä työstä, LVI-Teknisen Kaupan liiton toimitusjohtaja Magnus Sirén kertoo.

Nyt alkavan yhteistyön tavoite on kehittää näiden palvelujen rinnalle yhteinen toimintamalli ja käyttöliittymä, jonka avulla tiedon käyttäjä voi saada halutessaan saman kanavan kautta sekä LVI-, rakennus- ja sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot suoraan käyttämiinsä ohjelmistoihin.

Sirénin mukaan tästä hyötyisi rakennusalan koko arvoketju aina valmistajista ja maahantuojista ylläpitoon ja loppukäyttäjiin asti. Esimerkkejä tietoa käyttävistä ammattilaistahoista ovat rakennusliikkeet, kiinteistöyhtiöt, arkkitehdit, suunnittelijat, urakoitsijat, kaupat, rakentajat, huoltomiehet ja tarkastajat.

- On tärkeää, että tuotetiedon tarjonnan väylä on alan yhteisessä omistuksessa yhdistysten ja niiden yhteistyön kautta. Ne ovat kotimaisia, läpinäkyviä, koko rakennusalaa palvelevia toimijoita, ilman kaupallisia intressejä toimintansa motiivina, Rakennustieto Oy:n toimitusjohtaja Heimo Salo toteaa.

Salo pitää tärkeänä, että kaikilla rakennusalan toimijoilla olisi jo lähitulevaisuudessa mahdollisuus saada kattavat, heidän tarpeitaan palvelevat tuotetiedot yhdenmukaisessa muodossa nopeasti, yksinkertaisesti ja kustannustehokkaasti yhdestä kanavasta.

- Yksi syy hakeutumiselle yhteistyöhön on kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatio, joka avaa täysin uusia mahdollisuuksia tuotetiedon hyödyntämiselle. Toinen on tuotteiden ja niihin liittyvän teknisen tiedon määrän valtava kasvu, joka tekee tiedonhallinnasta entistä vaativampaa, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Esimerkkinä hän mainitsee maksutta kenen tahansa käytettävissä olevan Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelun, jonka 240.000 tuotteen tietoja jo nyt urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden ohjelmistot sekä tukkujen verkkokaupat hyödyntävät. Tiedon oikeellisuuden ja ajantasaisuuden takaavat tiedon omistajat ja tuottajat eli valmistajat ja maahantuojat.

Tärkeä kehitysaskel on eurooppalaisen ETIM-standardin käyttöönotto, sillä se asettaa teknisen tiedon yhteismitalliseen muotoon, jota on helppo etsiä, vertailla sekä siirtää sähköisesti järjestelmien välillä.

- Meillä on yhdistyksinä yhdessä hyvät lähtökohdat luotettavan, puolueettoman tuotetiedon ja sen logistiikan yhtenäistämiselle. Tuotteiden tiedot ja niiden päivitysprosessit ovat jo valmiiksi olemassa. Lisäksi käytettävissämme on pitkä kokemus tuotetietopalvelujen kehittämisestä sekä täysi tuki tiedon tuottajilta kuten valmistajilta, maahantuojilta ja kaupalta, Hailikari jatkaa.

Lisätiedot:

Magnus Sirén, toimitusjohtaja, LVI-Teknisen Kaupan liitto ry,
p. 010 422 6563 magnus.siren(at)lvi-info.fi

Heimo Salo, toimitusjohtaja, Rakennustieto Oy,
p. 0207 476 400, heimo.salo(at)rakennustieto.fi

Tarja Hailikari, toimitusjohtaja, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry,
p. 040 7358673, tarja.hailikari(at)stkliitto.fi

LVI-Teknisen Kaupan liitto ry on suomalaisia LVI-tukkumyyntiyrityksiä edustava järjestö, johon kuuluvat alan suurimmat toimijat: Ahlsell Oy, Onninen Oy ja LVI-Dahl Oy. Järjestö edistää alan keskinäistä yhteistyötä, ylläpitää tukkumyyntitilastoja sekä hallinnoi LVI-INFO – tuotetietorekisteriä, josta löytyy noin 150 000 LVI-teknisen tuotteen tiedot. Tukkuliikkeet kumppaneineen työllistävät noin 3 000 henkilöä.

Rakennustieto Oy on koko rakennus- ja kiinteistöalaa edustavan Rakennustietosäätiö RTS sr:n omistama osakeyhtiö, joka toimii kiinteistö- ja rakentamisalan tietopalveluiden ja julkaisujen kustantajana. Tietopalveluita ja alan kirjallisuutta tuotetaan rakentamisen, infran, talotekniikan, sisustamisen ja kiinteistönpidon tarpeisiin sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. STK edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa palveluja, joista merkittävin on 240.000 sähköteknistä tuotetta sisältävä Sähkönumerot.fi- tuotetietopalvelu.


« takaisin

Tiedote 8.1.2018