Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Lehdistötiedotteet » Lämpökuvaus rakentamisessa -uutuuskirja antaa perustiedot kuvaajille ja tilaajille

Lämpökuvaus rakentamisessa -uutuuskirja antaa perustiedot kuvaajille ja tilaajille


Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton menetelmä, jolla voidaan arvioida rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien toimivuutta, laatua ja kuntoa. Sitä voidaan käyttää yhtenä tutkimusmenetelmänä sekä uudisrakennusten laadunvalvontamittauksissa että vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa. Jotta lämpökuvauksen tulokset ja niiden tulkinta olisivat luotettavia ja asianmukaisella tasolla, vaaditaan kuvaajalta ja kuvien tulkitsijalta sekä rakennusfysiikan ja rakenteiden että lämpökameran ja sen sovellusohjelmien riittävää tuntemista.

Myös oppikirjaksi soveltuvassa kirjassa esitetään tiiviisti rakennusten lämpökuvaukseen liittyvät lämpö- ja säteilyfysiikan perusteet, lämpökuvaukseen soveltuvat mittalaitteet sekä oikeat menetelmät ja toimintaohjeet rakennusten kunnon ja laadun arviointiin. Lisäksi käsitellään mittauksen tarkoitusta, lähtökohtia ja suoritusta, lämpökuvien tulkintaa ja tulosten raportointia sekä työn tilaamista. Myös rakennusten lämpöviihtyvyyteen liittyvät lait, asetukset, määräykset ja ohjeet käydään läpi. Käsiteltävät menetelmät ja teoriat on kerätty ulkomaisista julkaisuista, kuvaus- ja tulkintaohjeista sekä kotimaassa tehdyistä projekteista.

Kirja antaa lämpökuvaajille sekä lämpökuvauksen tilaajille perustiedot ja -taidot rakennuksen lämpökuvauksesta. Lisäksi se selkeyttää lämpökuvauksen tilausmenettelyä, kuvauskäytäntöä sekä tulosten raportointia ja tulkintaa. Kirjassa on otettu huomioon kehittyneet rakenneratkaisut ja lämpökamerat sekä Asumisterveysohjeen uudistuminen vuonna 2015. Kirjassa on paljon lämpökuvia kohteista sekä liitteenä lämpökuvauksen tilaamisessa ja tekemisessä tarvittavat lomakkeet.

Kirjoittajilla on runsaasti kokemusta lämpökuvausten tekemisestä sekä lämpökuvien tulkinnasta ja kuvaukseen liittyvistä kehitysprojekteista.

Lämpökuvaus rakentamisessa
Sauli Paloniitty, Juho Paloniitty, Jouni Haimilahti
Rakennustieto Oy, 2016
ISBN: 978-952-267-107-3
144 s. 55 €

Kirja on saatavilla Rakennustiedon verkkokaupasta: www.rakennustietokauppa.fi sekä RT kirjakaupoista: Helsinki, Runeberginkatu 5 ja Kuopio, Kauppakatu 40-42 , sekä Rakennustieto Tampere, Sammonkatu 52 LH4

Lisätiedot ja arvostelukappaleet medialle:
Virve Riikonen, virve.riikonen@rakennustieto.fi,
puh. 050 382 7378

Kansikuvan voi ladata Rakennustiedon materiaalipankista rakennustieto.materiaalipankki.fi hakusanalla lämpökuvaus.
« takaisin

1.2.2016Kirjan esittely verkkokaupassa»