Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Lehdistötiedotteet » Uusia näkökulmia Alvar Aallon kansainväliseen toimintaan

Uusia näkökulmia Alvar Aallon kansainväliseen toimintaan


Alvar Aalto oli yksi kaikkien aikojen kansainvälisimpiä suomalaisia. Hän oli taitava verkostoituja ja loi yhteyksiä maailmalle jo 1920-luvulta alkaen. Hänen työskentelyalueenaan oli koko maailma: hän luennoi laajasti, osallistui menestyksekkäästi kilpailuihin ja sai lukuisia toimeksiantoja ulkomailta. Hänen ulkomaiselle karriäärilleen ei ole vielä löytynyt todellista kilpailijaa Suomesta.

Kirjassa tunnetut kansainväliset Aalto-asiantuntijat kertovat Aallon työskentelystä ulkomailla. Kirjoittajat ovat Demetri Porphyrios (The Wonderful World of Alvar Aalto), Juhani Pallasmaa (The Art of Uniting Opposites), Esa Laaksonen (Art Framed by Architecture: Maison Louis Carré), Eeva-Liisa Pelkonen (Aalto’s Entangled Geographies), Silvia Micheli (”I am Brunelleschi” Aalto’s Fever for the Mediterranean, Rasmus Waern (The Winner’s Defeat: Story of Aalto and Sweden), Juhana Lahti (Searching for Standards: Aalto and Colleagues Visiting Germany, 1943), Aino Niskanen (Surrounded by Aalto: On Aalto Studies in Finland and Elsewhere) ja Marco Iuliano (Avant-garde Aaltos). Kirjan liiteosassa on Teija Isohaudan arkistoista kokoama yhteenveto Aallon ulkomaanmatkoista ja kansainvälisistä kontakteista sekä Esa Laaksosen ja Silvia Michelin toimittama perusteellinen kuvitettu luettelo Aallon kaikista tunnetuista ulkomaisista töistä ja suunnitelmista.

Kirja täydentää 2015 ilmestynyttä kirjaparin aiempaa osaa, johon koottiin Alvar Aalto -tutkijatapaamisen paper-esitykset. Tässä kirjassa on toimitettuina pääosa tilaisuudessa pidetyistä keynote-luennoista.

Kirja on englanninkielinen.

Aalto beyond Finland vol 2 – Projects, Buildings and Networks
Esa Laaksonen & Silvia Micheli (toim.)
Julkaisijat: Alvar Aalto -akatemia ja Alvar Aalto -säätiö
Kustantaja: Rakennustieto Oy, 2018
184 s. | 140 valokuvaa ja piirrosta | Koko 165 mm × 235 mm, pehmeät kannet ja liepeet | Ovh. 38,50 € (sis. alv)
ISBN 978-952-267-151-6

Lehdistökappaleet ja kuvat median käyttöön: Kristiina Bergholm, puh. 040-824 0765. kristiina.bergholm@rakennustieto.fi

Kansien ja aukeamien kuvat osoitteesta http://rakennustieto.materiaalipankki.fi

« takaisin


Lehdistötiedote 30.8.2018