Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Lehdistötiedotteet » Nyt selviää hyvien löylyjen salaisuus!

Nyt selviää hyvien löylyjen salaisuus!


Suomalaisen saunan terveysvaikutukset ovat herättäneet kiinnostusta maailmalla. Saunasta saatavat terveys- ja hyvinvointivaikutukset edellyttävät saunaa, jonka löylyissä viihtyy yhtäjaksoisesti riittävän pitkään. Miksi kaikki saunat eivät tarjoa samanlaista nautintoa? Hyvien löylyjen salaisuus -kirjassa kerrotaan, miten hyvä, terveyttä edistävä suomalainen sauna muotoillaan ja suunnitellaan. Kirja soveltuu saunojen suunnittelijoille, rakentajille sekä kaikille saunomiselämyksistä kiinnostuneille.

”Vuosikymmeniä on puhuttu saunan yksityiskohdista, viime aikoina enemmän hyvinvoinnista ja elämyksistä. Koskaan aiemmin pehmeitä ja kovia tekijöitä ei ole yhdistetty niin kuin tässä kirjassa. Haluan kirjan avulla kertoa, miten yksinkertaisilla suunnitteluvalinnoilla saunasta saadaan jokaisen tarpeiden mukainen, hyvä suomalainen sauna. Tämä on käsikirja niille, jotka haluavat ymmärtää perusteellisesti mikä tekee saunasta toimivan tai käyttökelvottoman”, kertoo kirjan kirjoittaja Lassi A. Liikkanen.

Liikkanen on tutkinut saunojen suunnittelua käyttäjäkokemuksen näkökulmasta yli kolme vuotta sekä rakentanut tänä aikana yhden saunan, perustanut saunalaboratorion ja konsultoinut lukuisia yksityissaunojen parannushankkeita. Kirjaa on edeltänyt digitaalinen saunajulkaisu Saunologia.fi, jonka toista sataa artikkelia ovat tavoittaneet satoja tuhansia saunatiedon janoisia kuluttajia vuodesta 2016. Taustaltaan kirjailija on Aalto-yliopiston ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun dosentti ja ammatiltaan digitaalisten palvelujen muotoilija.

Tämä ensimmäinen elämyksellisen saunan suunnittelun käsikirja johdattelee lukijansa kokonaisvaltaiseen ajatteluun, jossa keskitytään ensisijaisesti saunomiskokemukseen ja elämyksellisyyteen pelkkien yksityiskohtaisten rakentamisohjeiden sijaan. Kirjassa ei kerrota millainen saunan pitää olla tai miten se rakennetaan. Lukijaa autetaan ymmärtämään saunassa vallitsevia olosuhteita, opastetaan välttämään tyypillisimpiä suunnitteluvirheitä ja yhdistelemään tarjolla olevista suunnitteluvaihtoehdoista itselleen parhaiten soveltuva kokonaisuus tietyt rajoitukset huomioon ottaen.

Kirjan alku perehdyttää saunomiselämyksen perusteisiin ja suomalaiseen saunaan suunnittelukohteena. Kirjan varsinainen ydin jakautuu saunomiskokemuksen neljään elementtiin. Ensimmäinen niistä on saunomisen tärkein elementti eli lämpö. Toinen luku keskittyy ilmanvaihtoon, kolmas löylyhuoneen muotoiluun ja neljäs saunakulttuuriin. Savusaunan erityispiirteisiin tutustutaan kirjan loppupuolella. Lopuksi käydään vielä yksityiskohtaisesti läpi saunan rakentamis- tai rakennuttamisprosessi eri vaihtoehtoineen ja vaiheineen. Kirjassa keskitytään lähinnä yksityissaunoihin, mutta sen ohjeet ovat sovellettavissa myös julkisiin saunoihin.

Hyvien löylyjen salaisuus
Tekijä: Liikkanen Lassi A.
Kustantaja: Rakennustieto Oy
228 s., 33 euroa (sis. alv)
ISBN 978-952-267-281-0

Lehdistökappaleet:

Haastattelupyynnöt:
Lassi A. Liikkanen, lassi@saunologia.fi, 050 384 1508

« takaisin


Lehdistötiedote 17.6.2019