Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Lehdistötiedotteet » Rakennustiedon ja Rakennustarkastusyhdistyksen yhteistyö laajenee

Rakennustiedon ja Rakennustarkastusyhdistyksen yhteistyö laajenee


Rakennustieto ja Rakennustarkastusyhdistys sekä pääkaupunkiseudun rakennusvalvonnat ovat allekirjoittaneet yhteistyön mahdollisuuksia laajentavan sopimuksen. Sopimus keskittyy rakentamisen laatua ja viranomaisyhteistyötä parantavaan tiedonjakeluun sekä -vaihtoon aluksi pääkaupunkiseudulla.

Rakennustietosäätiö RTS:n yliasiamies Matti Rautiola painotti allekirjoitustilaisuudessa, että yhteistoiminnan laajentamisen tavoite, rakentamisen laadun parantaminen, on yksi säätiön toiminnan peruspilareita. Rakennustiedon laaja ja eri osapuolten kanssa yhteistyössä tehty tietoaineisto tavoittaa rakennustarkastusten kautta juuri oikean kohderyhmän, kohteiden suunnittelijat ja rakentajat. RTY:n (Rakennustarkastusyhdistys RTY:n) puheenjohtaja, Vantaan rakennustarkastusjohtaja Pekka Virkamäki puolestaan painotti PKS-seudun rakennusvalvontojen yhteistyönä syntyneiden rakentamisen määräysten soveltamisohjeiden nykyistä laajempaa näkyvyyttä esimerkiksi Rakennustiedon internet-sivuston kautta. Näin on mahdollista yhtenäistää tulkintoja määräyksistä vähitellen koko maassa. Muun muassa Turun ja Oulun seutujen kanssa on tulkintasuositusten valmistelu jo varsin pitkällä.

Nyt sovittu yhteistyö laajenee vähitellen erikseen sovittavilla projekteilla. Mm. RTY:n edustajia tulee olemaan aiempaa enemmän Rakennustiedon tuotantotoimikunnissa sekä lausunnonantajina.

Sopimuksen allekirjoittivat Helsingin kaupungin vs. virastopäällikkö Tanja Sippola-Alho, Espoon kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Veronica Rehn-Kivi, Kauniaisten kaupungin rakennustarkastaja Sirkka Lamberg, Vantaan kaupungin rakennusvalvontajohtaja ja RTY:n puheenjohtaja Pekka Virkamäki, RTS:n yliasiamies Matti Rautiola sekä Rakennustieto Oy:n toimitusjohtaja Pasi Hulkkonen.

RY Rakennettu Ympäristö -lehden ilmestymiskertoja lisätään

Rakennustieto on jo vuosikymmenen julkaissut ja kustantanut Rakennustarkastusyhdistyksen lehteä RY Rakennettu Ympäristö. Muun yhteistyön laajetessa on päätetty myös lehden ilmestymistiheyden kasvattamisesta neljästä kuuteen numeroon vuodessa.

Ilmestymistiheyden kasvulle oli tarvetta erityisesti nyt, koska lähivuosina varsinkin rakennusvalvonnan lakisääteiset velvollisuudet kasvavat. Myös rakennuttajilta ja rakentajilta vaaditaan entistä suurempaa tarkkuutta niin materiaalien kuin suunnitelmien pohjana olevien laskelmien suhteen. Ensi vuonna astuvat muun muassa voimaan rakennustarvikkeiden CE-merkinnät ja korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimukset. Näiden selventämisessä tarvitaan tihentyvää viestintää ja RY on osa sitä.

RY on yhdistyksen jäsenlehti, mutta myös arvostettu ammattilehti rakennusvalvonnan, kaupunkisuunnittelun sekä ympäristösuunnittelun ammattilaisille niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Lehden peruslevikki on 3000. Lehden päätoimittajana on toiminut jo vuodesta 1986 Helsingin rakennusvalvontaviraston virastopäällikkö Lauri Jääskeläinen.

Lisätietoja:
RTS: yliasiamies Matti Rautiola, puh. 0207 476 300, matti.rautiola@rakennustieto.fi
Rakennustieto Oy: toimitusjohtaja Pasi Hulkkonen, 0207 476 333, pasi.hulkkonen@rakennustieto.fi
Rakennustarkastusyhdistys RTY: puh.joht. Pekka Virkamäki, (09) 8392 2477, pekka.virkamaki@vantaa.fi

« takaisin

Tiedote 12.12.2012