Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Lehdistötiedotteet » Ryhmärakennuttajan opas -kirjan kirjoittaja Salla Korpela haastattelussa Malta-talossa torstaina 3.12. klo 15:30, Välimerenkatu 13 A, 00180 Helsinki

Ryhmärakennuttajan opas -kirjan kirjoittaja Salla Korpela haastattelussa Malta-talossa torstaina 3.12. klo 15:30, Välimerenkatu 13 A, 00180 Helsinki


Salla Korpela johti muutama vuosi sitten oman asuintalonsa, Malta-talon, ryhmärakennuttamishankkeen ja kirjoitti kokemustensa perusteella kirjan Ryhmärakennuttajan opas.

Malta-talossa kysymme häneltä mm. hankkeen haasteista, hallintoon liittyvästä innovaatiosta ja sopimuksiin liittyvistä karikoista. Miten talon asukkaat ovat kotiutuneet, onko taloon tullut uusia asukkaita ja miten he ovat sopeutuneet talon yhteisöllisyyteen? Miten asukaslähtöinen ja konsulttialoitteinen ryhmärakennuttamishanke eroavat toisistaan? Tule kuulemaan ja kyselemään vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Ryhmärakennuttamisen aihe on nyt erittäin ajankohtainen: etenkin pääkaupunkiseudun asuntojen kalliit hinnat sekä syyskuussa voimaan tullut ryhmärakennuttamislaki rohkaisevat uusia rakennuttajia. Ryhmärakennuttajan opas -kirjan näkökulmana on asukaslähtöinen asuntoyhtiöksi järjestäytyvä ryhmärakennuttamishanke.

Kirja lähtee ryhmärakennuttamisen perusteista sekä selvittää hankkeen kulkua ryhmän perustamisesta ja järjestäytymisestä asumisaikaiseen yhteistoimintaan. Siinä käydään läpi hankkeen sopimusasiat seikkaperäisten mallien avulla sekä käsitellään rakennuttavan ryhmän päätöksentekoon, hallintoon ja johtamiseen liittyviä asioita.

Kirjan liitteenä on ryhmärakennuttamislaki sekä oikeusministeriön asetus ryhmärakennuttamisasiakirjoista. Tämä käytännönläheinen opas antaa perustiedot ja yksityiskohtaisia neuvoja ryhmärakennuttamisesta kiinnostuneille kansalaisille, viranomaisille, suunnittelijoille ja muille alan toimijoille. Kirja sopii myös oppikirjaksi.

VTM Salla Korpela on asukaslähtöisen ryhmärakennuttamisen uranuurtaja Suomessa. Hänen johtamanaan Helsingin Jätkäsaareen nousi ensimmäinen asukkaiden itselleen rakennuttama kerrostalo vuosikymmeniin. Korpela on myös toiminut konsulttina vastaavissa hankkeissa ja on Ryhmärakennuttajat ry:n puheenjohtaja.

Ryhmärakennuttajan opas
Korpela, Salla
Rakennustieto Oy, 2015
ISBN: 978-952-267-108-0
143 s., 45 € (sis. alv)

Kirja on saatavilla Rakennustiedon verkkokaupasta: www.rakennustietokauppa.fi sekä RT Kirjakaupoista: Helsinki, Runeberginkatu 5 ja Kuopio, Kauppakatu 40-42 , Rakennustieto Tampere, Sammonkatu 52 LH4 (toimitusten noudot sopimuksen mukaan)

Lisätiedot ja lehdistön arvostelukappaleet: Kristiina Bergholm, kristiina.bergholm@rakennustieto.fi, puh.

Kansikuvan voi ladata Rakennustiedon materiaalipankista rakennustieto.materiaalipankki.fi hakusanalla ryhmärakennuttaja.
« takaisin