Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Päivitetyt ohjeet asuinkiinteistön kuntoarviosta

Päivitetyt ohjeet asuinkiinteistön kuntoarviostaAsuinkiinteistön kuntoarvioon liittyvät tilaajan ohje ja kuntoarvioijan ohje on uusittu.

Samassa yhteydessä ohje "Asuinkiinteistön kuntoarvio. Laajennettu energiatalouden selvitys" on lakkautettu ja sen sisältö on oleellisilta osiltaan yhdistetty kuntoarvioijan ohjeeseen. Ohjeet on julkaistu KH-, LVI- ja RT-kortistoissa.

Ohjeet kuuluvat kokonaisuuteen, johon kuuluu lisäksi ohje
KH 90-00495, LVI 01-10487, RT 18-11061 Kiinteistön kuntoarvio. Kuntoluokan määräytyminen. Ohjekokonaisuutta käytetään asuinkiinteistön hyvän kuntoarviotavan määrittelyssä.

Tilaajan ohje
käsittelee asuinkiinteistön kuntoarviota tilaajan näkökulmasta. Ohjeessa esitetään mm. kuntoarvion käyttö, laajuus, tilaaminen ja raportointi sekä korostetaan kuntoarvioijien pätevyysvaatimuksia ja tilaajan omaa panosta kuntoarvion onnistumisessa. Ohje on tarkoitettu kerros- ja rivitaloille.

Pientaloja varten on ohje KH 90-00393 / LVI 01-10413 Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Tilaajan ohje.

Kuntoarvioijan ohje
käsittelee asuinkiinteistön kuntoarviota kuntoarvioijan näkökulmasta. Ohjeessa esitetään mm. kuntoarvion tavoite, sisältö ja laajuus. Lisäksi annetaan ohjeita kiinteistötarkastuksen tekemisestä ja kuntoarvion raportoinnista. Ohje on tarkoitettu kerros- ja rivitaloille.

Pientaloja varten on ohje KH 90-00394 / LVI 01-10414 Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä. Suoritusohje.

Lisätietoja: Marko Pulliainen, puh. 0207 476 435

« takaisin