Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Työtuoleille M1-luokitus

Työtuoleille M1-luokitus


Rakennustietosäätiö RTS:ssä on alkanut Työsuojelurahaston tuella projekti, jossa selvitetään pehmustettujen työtuolien päästöjä sisäilmaan.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus esittää vaatimukset tavanomaisissa työ- ja asuintiloissa käytettäville materiaaleille hyvän sisäilman laadun kannalta. Työtuoliprojektin aikana on tarkoitus selvittää päästöt, joita voi vapautua työtuoleista sisäilmaan.

Rakennusmateriaalien päästöluokituksen emissio- ja hajutestien lisäksi tutkitaan yhdisteitä, jotka voivat kulkeutua ihmiseen ihokosketuksen välityksellä.

”Hyvä sisäilmasto edellyttää sisäilma-asioiden huomioon ottamista suunnittelun, rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Sen lopulliseen laatuun vaikuttavat monien muiden tekijöiden ohella sisätilojen rakennusmateriaalit, huonekalut ja sisustusmateriaalit.”

Kehitämme luokitusta jatkuvasti. Vuoden 2015 alusta on voinut hakea rakennusmateriaalien ja ilmanvaihtotuotteiden lisäksi luokitusta päällystämättömille huonekaluille, kuten pöydille, lipastoille ja hyllyille. Työtuoliprojektissa on tarkoituksena luoda kriteerit myös pehmustetuille työtuoleille.

Projekti päättyy vuonna 2016.

Päästöluokituksia myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Lisätietoa luokituksista: Luokituspäällikkö Laura Sariola, Rakennustietosäätiö RTS.
« takaisin