Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Arkkitehti Jan Gehl luennoi Ihmisten kaupunki -kirjan julkistustilaisuudessa

Arkkitehti Jan Gehl luennoi Ihmisten kaupunki -kirjan julkistustilaisuudessaAika: 4.10.2018 klo 14-16

Paikka: Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun juhlasali, Runeberginkatu 14-16, Helsinki

Jan Gehl on maailmanlaajuisesti tunnettu tanskalainen arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija, joka on keskittynyt ihmisen mittakaavaisen kaupunkitilan ja kävelymyönteisen kaupungin suunnitteluun. Syyskuussa ilmestyy Rakennustiedon kustantamana kirjan ensimmäinen suomennos, Ihmisten kaupunki (Cities for People), synteesi Gehlin elämänurasta ja tuloksista.

Suomessa keskustellaan edelleen jatkuvasta kaupungistumisesta, samaan aikaan kun kaupunkimaisen elämäntavan suosio lisääntyy. Laadukkaan ja viihtyisän kaupunkitilan merkitys kasvaa entisestään. Kirja konkretisoi, miten kävelijöiden, pyöräilijöiden sekä kaupungilla asioimisen kannalta laadukas ympäristö tunnistetaan ja miten se käytännössä toteutetaan.

Professori Gehl saapuu itse pitämään juhlaluennon. Tämän jälkeen ohjelmassa on asiantunteva Ihmisten kaupungit Suomessa -paneeli, johon osallistuvat Gehlin lisäksi Mikko Aho (Helsingin kaupunki), Trevor Harris (Arkkitehtitoimisto Harris-Kijsik), Marketta Kyttä (Aalto-yliopisto) sekä Johanna Palomäki (Lahden kaupunki). Paneelikeskustelun moderoi Jani Päivänen (FCG).

Kirjan julkistustilaisuus on samalla Aalto PRO:n yhdyskuntasuunnittelun asiantuntijaohjelma YTK:n Pitkän kurssin Tähtiluento ja osa 50-vuotisjuhlavuotta.

Kahvitarjoilu tilaisuuden jälkeen.

Voit ilmoittautua tilaisuuteen tästä.

Tervetuloa!

Järjestäjät Rakennustieto ja Aalto PRO

« takaisin
Tilaa Ihmisten kaupunki -kirja ennakkoon tästä.