Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Hygieenisen sisätilan perusteita ja tilasuunnittelua käsittelevät RT-ohjeet julkaistaan pian RT-kortistossa

Hygieenisen sisätilan perusteita ja tilasuunnittelua käsittelevät RT-ohjeet julkaistaan pian RT-kortistossa


Hygieenisen sisätilan perusteista ja tilasuunnittelun avuksi erityisesti hankesuunnitteluvaiheeseen on laadittu RT-ohjeet, jotka liitetään Rakennustiedon RT-kortistoon viimeistään helmikuussa 2017. Hygienia sisätiloissa, yleiset perusteet ja Hygienia sisätiloissa, tilasuunnittelu –ohjeet esitellään seminaareissa 19.1. Espoossa ja 26.1.2017 Raumalla. Ohjekortit on tehty Rakennustiedon toimikunnassa ja osana Hygieniasta liiketoimintaa (HygLi) -hanketta ja ne tulevat alkuvuoden aikana osaksi RT-kortistoa ja ovat saatavissa RT tietoväylän kautta.

Materiaalivalinnoilla on tutkitusti merkitystä infektioiden ehkäisyssä

Hygienian kulmakiviä ovat perinteisesti olleet hyvä käsihygienia ja riittävä siivous. Näiden lisäksi kiinteistöissä kannattaa tutkimusten mukaan hyödyntää erilaisia rakennusteknisiä ratkaisuja taistelussa mikrobeja vastaan, esimerkiksi kosketusvapaita ratkaisuja tai mikrobeja tuhoavia pinnoitteita. Sisäympäristön terveellisyys ja turvallisuus korostuvat etenkin tiloissa, joissa on paljon ihmisiä tai ihmisiä, joilla vastustuskyky on heikentynyt tai vielä kehittymätön (sairaat, vanhukset, lapset). Ihmisten liikkuvuuden lisääntyessä infektioiden ehkäisy ja hallinta ovat merkittäviä hyvinvointi- ja kustannustekijöitä koko yhteiskunnalle. Myös antibioottiresistenttien bakteerikantojen kehittymisestä kannetaan nykyisin huolta.

RT-kortisto on rakennusalan monipuolisin tietopalvelu ja tarjoaa luotettavaa ja puolueetonta ammattilaisille koottua tietoa ja ratkaisuja.

HygLi-hanketta toteuttavat Satakunnan ammattikorkeakoulun Vesi-instituutti WANDER yhteistyössä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön kanssa. Hanketta on rahoittanut Satakuntaliitto Euroopan Aluekehitysrahoituksella (EAKR).

Raumalla järjestetään Sisäympäristön hygienia -tilaisuus SAMK-kampuksella torstaina 26.1.2017 klo 12–16 osoitteessa Suojantie 2. Rauman tilaisuuteen on vielä vapaita paikkoja! Seminaarin ohjelma http://www.samk.fi/tyoelama-ja-tutkimus/tutkimus/vesi-instituutti-wander/hygli-koulutukset/

Lisätietoja aiheesta Rakennustiedon julkaisemassa blogikirjoituksessa (12/2016)

Lisätietoja HygLi-hankkeen projektipäälliköt
Riika Mäkinen riika.makinen@samk.fi 044 710 3064
Tiina Mäkitalo-Keinonen tiina.makitalo-keinonen@utu.fi 050 577 3042

Rakennustieto
Kari Laine, projektipäällikkö kari.laine@rakennustieto.fi 040 587 6288

samk.fi/tapahtumat
« takaisin