Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Rakennustieto osti Rakennusmedian kustannusliiketoiminnan

Rakennustieto osti Rakennusmedian kustannusliiketoiminnan


Rakennustieto Oy ja Suomen Rakennusmedia Oy ovat tänään 5.8.2015 sopineet, että pääosa Rakennusmedian liiketoiminnasta siirtyy Rakennustiedolle. Rakennusmedialle jää lähinnä seminaarien järjestämiseen liittyvä liiketoiminta. Toimintojen siirtymispäivä on 17.8.2015. Liiketoiminnan oston kauppahintaa ei julkisteta.

Rakennusmediasta siirtyy Rakennustietoon kirjavarasto ja sen verkkokauppa, kirjojen kustannustoiminta, sopimuslomakkeiden ja kalenterien kustantaminen sekä seuraavien lehtien kustantaminen: Korjausrakentaminen, Jokka, Infra ja Infra Uusimaa. Siirtyvän liiketoiminnan vuosiliikevaihto on noin 700 000 euroa. Rakennusmediasta siirtyy myös kaksi henkilöä Rakennustieto Oy:öön ns. vanhoina työntekijöinä.

”Meille Rakennustiedossa on tärkeää, että saamme tuotettua hyvää ja ajantasaista sisältöä omaavia tuotteita. Tällä varmistamme entistä laadukkaampien julkaisujen tuottamisen huolimatta koko kustannusalaa kurittavasta murroksesta”, perustelee Rakennustieto Oy:n hallituksen puheenjohtaja, yliasiamies Matti Rautiola nyt tehtyä kauppaa.

”Uskomme rakennusalan ammattilaisten tarvitseman koostetun tiedon tarpeen jopa lisääntyvän tulevaisuudessa. Yhä harvemmalla asiantuntijalla on aikaa olennaisen tiedon siivilöimiseen ja arvottamiseen suunnattomasta määrästä sirpaletietoa, ja me teemme tämän heidän puolestaan,” Rautiola jatkaa.

Suomen Rakennusmedia Oy:n pääomistajan Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti näkee myös resurssien yhdistämisen myönteisenä kehityksenä koko rakentamisalaa palvelevalle tiedontuotannolle. ”Jäsenyritystemme kannalta tärkeintä on, että heidän tiedontarpeensa tulee täytettyä mahdollisimman ammattitaitoisesti ja tehokkaasti. Uskomme että kustannustoiminnan voimien keskittäminen ja Rakennustiedon roolin vahvistuminen palvelee tätä tarkoitusta parhaiten. Teemme Rakennustiedon kanssa muutenkin tiivistä yhteistyötä ja olemme yksi sen taustayhteisöistä, joten tämä oli luonteva askel eteenpäin”, Pipatti sanoo.

”Ajankohtaisseminaarien järjestäminen puolestaan täydentää hyvin koulutuskeskuksemme RATEKOn toimintaa, joten se osa Rakennusmedian liiketoiminnasta jää yhtiöön”, Pipatti toteaa.

Suomen Rakennusmedia Oy on Rakennusteollisuus RT ry:n, INFRA ry:n, SBK-säätiön ja Suomen Betoniyhdistys ry:n omistama kustannusyhtiö. Yhtiö kustantaa ja myy verkkokirjakaupassaan rakennusalan julkaisuja sekä suunnittelee ja toteuttaa rakennusalan ajankohtaisia seminaareja. Rakennusmedian vuoden 2015 budjetoitu liikevaihto on noin 1 miljoonaa euroa ja se työllistää neljä henkilöä.

Rakennustieto Oy on Rakennustietosäätiö RTS:n kokonaan omistama osakeyhtiö. Sen henkilöstömäärä on 60 henkilöä ja vuodelle 2015 budjetoitu liikevaihto 8,5 miljoonaa euroa. Rakennustieto tuottaa ja kustantaa lähinnä rakentamisalan ammattilaisille suunnattuja ohje- ja säännöskortistoja, Rakentamisen yleisiä laatuvaatimuksia eli RYLejä, arkkitehtuuri- ja ammattikirjoja sekä rakentamiseen liittyvää tuote- ja palvelutietoja.

Lisätietoja:

Tj. Tarmo Pipatti, Rakennusteollisuus RT , puh: 040 506 5021, tarmo.pipatti@rakennusteollisuus.fi
Tj. Pasi Hulkkonen, Rakennustieto Oy, puh: 040 8400 513,
pasi.hulkkonen@rakennustieto.fi

« takaisin