Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Vuoden 2016 Rakennustietopalkinto Ralf Lindbergille

Vuoden 2016 Rakennustietopalkinto Ralf Lindbergille


Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus on myöntänyt vuoden 2016 Rakennustietopalkinnon professori emeritus Ralf Lindbergille.

Valintaa perusteltiin seuraavasti: ”Ralf Lindberg on tehnyt pitkän uran rakennustekniikan yliopistokouluttajana, innostavana opettajana ja täydennyskouluttajana sekä lukuisien diplomitöiden ja väitöskirjojen ohjaajana. Hänellä on kyky tehdä monimutkaisista asioista ymmärrettäviä. Hän on lisäksi ollut edistämässä tutkijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana merkittävällä tavalla rakennustekniikan kehitystä yhteistyössä teollisuuden kanssa.”

Rakennustietopalkinto myönnetään joka toinen vuosi yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka on tuottanut korkeatasoista tietoa alalle ja siten edistänyt hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa. Palkinto jaettiin vuonna 2016 ensimmäistä kertaa. Palkintoesine on kuvanveistäjä Pertti Kukkosen suunnittelema pronssinen pienoisveistos. Palkintolautakuntaan kuuluivat professori Matti Pentti, kehitysjohtaja Erkki Aalto ja kehittämisjohtaja Vesa Ijäs. Palkinto jaettiin Rakennustietosäätiön edustajiston kokouksessa 14. joulukuuta.

Lisätietoja: Yliasiamies Matti Rautiola, matti.rautiola(ät)rakennustieto.fi, 0207 476 300.

RTS toteuttaa tarkoitustaan monien muiden tehtäviensä ohella mm. jakamalla vuosittain stipendejä yhdyskuntasuunnittelua, yhdyskuntarakentamista, arkkitehtuuria, rakennustekniikkaa, talotekniikkaa tai kiinteistönhallintaa käsittelevien diplomitöiden tai amk-opinnäytetöiden tekemiseen.

RTS:n muita tunnustuksia alan kehittäjille ovat joka toinen vuosi jaettavat RAKEVA-palkinto henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai järjestölle, joka on rakennusalalla edistänyt uusien toimintatapojen tai menetelmien soveltamista suunnittelussa tai rakentamisessa sekä Rakennustiedon ga-palkinto tunnustuksena henkilölle tai henkilöille, jotka ennakkoluulottomalla ja avoimella yhteistyöllään alan hyväksi ovat edistäneet hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa ja Pietilä-palkinnon tunnustuksena merkittävästä työstä arkkitehtuurin uudistamiseksi. Palkinto myönnetään nuorelle arkkitehdille tai hänen ryhmälleen ja se on suuruudeltaan 7000 euroa.
« takaisin
Rakennustietopalkinto 2016 Ralf Lindbergille