Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet » Uutiset » Gravicon Oy jakaa Suomen ensimmäisen Digital Construction -tunnustuspalkinnon 29.8.2018

Gravicon Oy jakaa Suomen ensimmäisen Digital Construction -tunnustuspalkinnon 29.8.2018


Gravicon Oy on lanseerannut Suomen ensimmäisen Digital Construction -tunnustuspalkinnon. Palkinto jaetaan vuosittain organisaatiolle, joka on onnistunut toteuttamaan digitaalisen rakentamisen kehitystä poikkeuksellisen innovatiivisella ja edistyksellisellä tavalla.

Gravicon haluaa edistää suomalaisen rakennusteollisuuden digitaalisen rakentamisen hyvien käytäntöjen omaksumista. Digitaaliseen rakentamiseen liittyy paljon etuja ja hyötyjä, jotka sekä säästävät kustannuksia että parantavat rakentamisen laatua kaikkien arvoketjussa toimivien osapuolten osalta aina rakentajista kiinteistöjen omistajiin asti. Digitaalisen rakentamisen hyvien käytäntöjen ja erityisesti digitaalisuuden mahdollistavan tiedon avoimuuden avulla voidaan laskea rakennusprojekteihin liittyvien riskien toteutumista ja vaikuttaa yleisiin kustannus- ja aikatauluylityksiin merkittävästi.

”Yritysten kiinnostus digitaalisen rakentamisen uusia mahdollisuuksia kohtaan on kasvussa ja rakennustoimialan kehitykselle digitaalisuus tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia. Rakentamisen laadun kehittäminen on merkittävä yhteiskunnallinen kysymys, johon kaikkien rakennusteollisuuden toimijoiden on tartuttava. Digitaaliset käytännöt, palvelut ja työkalut tarjoavat uuden tavan ratkaista rakentamisen laatuun liittyviä kysymyksiä. Palkinnon lanseeraamisen avulla haluamme omalta osaltamme olla vauhdittamassa tätä keskustelua, linjaa Gravicon Oy:n toimitusjohtaja Pauli Jantunen.

Ensimmäinen Digital Construction -tunnustuspalkinto jaetaan Graviconin elokuun lopussa 29.8.2018 järjestettävässä Rakentamisen digitaaliset mahdollisuudet -seminaarissa. Palkinto tullaan jatkossa jakamaan vuosittain.

Lisätiedot:
Pauli Jantunen, toimitusjohtaja, Gravicon Oy
p. 050 383 3789
Gravicon Oy (perustettu vuonna 1990) on digitaalisen rakentamisen edelläkävijäyritys, jonka Modelspace-ohjelmisto tarjoaa uuden tavan tiedon jakamiseen ja hyödyntämiseen rakentamisen eri vaiheissa. Gravicon on toiminut tietomallikonsulttina useissa vaativissa rakennushankkeissa ja tehnyt sekä hankekohtaisia ohjelmasovelluksia että yleisesti tietomallien hyödyntämiseen liittyvää ohjelmistokehitystä. Yrityksen vahvuuksia ovat ohjelmisto-osaaminen, valmius hankekohtaiseen järjestelmä- ja ohjelmistoräätälöintiin sekä tietämys tietomallipohjaisen suunnitteluprosessin vaatimuksista ja mahdollisuuksista niin arkkitehtisuunnittelun kuin tilaajankin näkökulmasta.

« takaisin


Tiedote 23.8.2018