Etusivu » Rakennustieto » Stipendit, palkinnot

Stipendit, palkinnot ja ansiomerkitRakennusalan huomionosoituksia arvostetaan

Haluamme aktiivisesti kannustaa nuoria alalle ja palkita jo alalla ansiokkaasti toimineita. Tunnustuksena arvokkaasta työstä hyvän rakennustavan edistämiseksi tai kehittämiseksi jaamme huomionosoituksia vuosittain. Stipendit, palkinnot ja ansiomerkit myöntää RTS:n hallitus.

Pietilä-palkinto

Pietilä-palkinto myönnetään joka toinen vuosi tunnustuksena nuorelle arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on tehnyt merkittävää työtä arkkitehtuurin uudistamiseksi.

Rakennustietopalkinto
Rakennustietopalkinto myönnetään joka toinen vuosi yksityiselle henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka on tuottanut korkeatasoista tietoa alalle ja siten edistänyt hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa. Palkinto jaettiin vuonna 2016 ensimmäistä kertaa. Palkintoesine on kuvanveistäjä Pertti Kukkosen suunnittelema pronssinen pienoisveistos. (Kuvassa yllä.)

Kultainen ansiomerkki

Rakennustietosäätiön kultainen ansiomerkki myönnetään erityisistä syistä säätiön toimintaan huomattavalla tavalla vaikuttaneille henkilöille.

RAKEVA-palkinto

Rakeva-palkinto myönnetään joka toinen vuosi henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai järjestölle, joka on rakennusalalla edistänyt uusien toimintatapojen tai menetelmien soveltamista suunnittelussa tai rakentamisesta.

Rakennustiedon ga-palkinto

Rakennustiedon ga-palkinto myönnetään joka toinen vuosi. Palkinto jaetaan Gunnel Adlercreutzin rahastosta henkilölle tai henkilöille, jotka ennakkoluulottomalla ja avoimella yhteistyöllään alan hyväksi ovat edistäneet hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa.