Etusivu » Tietotuotteet » Kirjat » Rakennetun Suomen tarina

.RAKENNETUN SUOMEN TARINA: runsaan sadan vuoden työ takana, mitä siitä näkyy tässä ajassa?

Rakennetun Suomen tarina kertoo, miten yhteiskunta ja rakentaminen ovat vaikuttaneet toisiinsa 1800-luvulta nykypäiviin. Kirja liittää ensimmäistä kertaa yhteen arkkitehtuurin, rakentamisen, kaupunkisuunnittelun ja infrastruktuurin osana Suomen historiaa.

Ainutlaatuinen kirja kertoo itsenäistyvän maan rakentamisesta, rakennetusta ympäristöstä ja sen syntyvaiheista ja samalla myös köyhän kansakunnan demokratisoitumisesta ja noususta maailman edistyneimpien valtioiden joukkoon. Kirjoittajat johdattavat lukijaa halki itsenäisen Suomen historian Harri Hautajärven johdolla.

Kirjan 18 artikkelia tarkastelevat Suomen rakentamista monesta näkökulmasta. Kirjassa on kolme osaa. Ensimmäinen osa selvittää, miten Suomea on rakennettu. Aiheiden laaja kirjo ulottuu asuntorakentamisesta teollisuuden rakentamiseen ja infrasta rakennussuojeluun. Toisessa osassa kerrotaan talojen suunnittelusta ja rakentamisesta 1800-luvun lopulta nykypäiviin sekä rakentamisen taustalla vaikuttaneesta sääntelystä ja rakennustyömaan arjesta. Kolmas aihealue on rakennus- ja arkkitehtuurivienti sekä rakentamisen kansainvälistyminen. Harri Hautajärven laaja johdantoartikkeli kokoaa yhteen kirjan lukuisat ja vaihtelevat teemat.

Rakennetun Suomen tarina avaa näkymiä menneeseen ja tulevaan. Se on monipuolinen, runsaasti kuvitettu tietokirja, joka havainnollistaa meille kaikille yhteisen ympäristön arvoa ja merkitystä. Rakennukset kertovat ajastaan. Tämä kirja kertoo ilmiöistä ja ihmisistä niiden takana. Kirja kuluu itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlan virallisiin hankkeisiin.

Rakennetun Suomen tarina

Kirja on korkealaatuinen, värikäs, runsaasti kuvitettu yleistietolähde ja samalla arvokas lahjakirja.

368 s., 340 valokuvaa | Koko 240 mm × 290 mm, kovat kannet | Saatavissa suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.

Hinnat
1–9 kpl 60 €/kpl, 10–kpl 55 €/kpl Hintoihin sisältyy alv. 10 %, toimituskulut lisätään hintaan.

Tilaukset:

Verkkokauppa

> Rakennetun Suomen tarina
> Så byggdes Finland
> The Building of Finland

Kuponki

> Yli 9 kpl erät, klikkaa tästä

Lisätietoja liiketoimintajohtaja Jukka Lyytinen, jukka.lyytinen@rakennustieto.fi

Kirjan julkaisijat ja päätoimittaja

Kirjan päätoimittaja on tekniikan tohtori, arkkitehti Harri Hautajärvi; kirjoittajat ovat aiheensa parhaita asiantuntijoita. Kirjahanketta on koordinoinut Rakennustietosäätiö RTS sr. Muut julkaisijat ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto, Rakennusmestarien Säätiö, Rakennusteollisuus RT ry, RAKLI ry, RIL-säätiö, Senaatti-kiinteistöt, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden hanke.

Lue uusin, arkkitehti Harri Hautajärven blogi: Matka Suomen rakentamisen historiaan