Etusivu » Tietotuotteet » Kirjat » Rakennetun Suomen tarina

.RAKENNETUN SUOMEN TARINA: runsaan sadan vuoden työ takana, mitä siitä näkyy tässä ajassa?

Lajissaan ensimmäinen ja ainutlaatuinen juhlakirja Suomen rakennetusta ympäristöstä kuuluu itsenäisyytemme 100-vuotisjuhlan virallisiin hankkeisiin. Rakennetun Suomen tarina -kirja ilmestyy syksyllä 2017.

Teos kertoo itsenäistyvän maan rakennetun ympäristön syntyvaiheista, rutiköyhän yhteiskunnan rohkeasta ja ennakkoluulottomasta tahtotilasta. Kirjoittajat pohtivat tämän valtavan ponnistuksen, suuren kansallisomaisuuden, koko rakennetun ympäristön merkitystä myöhemmälle menestystarinalle.

Kirjassa kerrotaan elävästi miten yhteiskunta ja rakentaminen ovat monin tavoin vaikuttaneet toisiinsa. Tarkastelu kattaa rakennetun ympäristön infrastruktuurista kulttuuripalatseihin, vesijohtoverkoista rakentamisen prosesseihin ja avaa näkymiä menneeseen nykytiedon valossa. Se luotaa myös tulevaan; aikajänne on 1800-luvulta nykyhetkeen.

Ihmiset rakennetun ympäristön vaikuttajina

Kirja tuo esiin myös ihmiset rakennetun ympäristön vaikuttajina: rakennuttajat, jotka tekevät päätökset, rakentajat, jotka tekevät työn ja rakennusten käyttäjät, jotka asuvat, työskentelevät, saavat hoitoa, huvittelevat ja elävät sen keskellä.

Runsaasti kuvitettu yleistietokirja - arvostettu lahjakirja

Kirja on korkealaatuinen, värikäs, runsaasti kuvitettu yleistietolähde ja samalla arvokas ja kestävä, lahjaksi sopiva ikikirja ja kahvipöytäkirja, jota voi lukea jaksoittain eri kohdista.

Tilaa kirjaa ennakkoon, vähintään 10 kpl tilaukset edullisemmin!

Rakennetun Suomen tarina | 352 s., yli 300 valokuvaa | Koko 240 mm × 290 mm, kovat kannet | Ilmestyy suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä lokakuussa 2017.

Hinnat

1–9 kpl 60 €/kpl, 10–kpl 55 €/kpl Hintoihin sisältyy alv. 10 %, toimituskulut lisätään hintaan.

Tilaukset:

Suomenkielinen kirja verkkokaupassa >

Suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen sekä yli 9 kpl erät, klikkaa tästä >

Lisätietoja liiketoimintajohtaja Jukka Lyytinen, jukka.lyytinen@rakennustieto.fi

Kirjan julkaisijat ja päätoimittaja

Kirjan päätoimittaja on tekniikan tohtori, arkkitehti Harri Hautajärvi; kirjoittajat ovat aiheensa parhaita asiantuntijoita. Kirjahanketta koordinoi Rakennustietosäätiö RTS sr. Muut julkaisijat ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto, Rakennusmestarien Säätiö, Rakennusteollisuus RT ry, RAKLI ry, RIL-säätiö, Senaatti-kiinteistöt, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden hanke.

Kirjan kirjoittajien blogit ilmestyvät kuukausittain kirjan julkistamiseen asti.

Lue uusin, FT, tutkija Eija Rauskeen blogi: Vierailuja vallan saleihin