Etusivu » Tietotuotteet » LVI-kortisto » Sisältö

LVI-kortiston sisältö


Ohjeet, säännökset ja tuotetieto yhdessä


Ohjeet ja säännökset auttavat LVI-suunnittelussa, -rakennuttamisessa ja -asentamisessa sekä antavat tietoja energiakatselmuksiin, kuntoarvioihin, kuntotutkimuksiin ja huoltokirjoihin. Palvelusta löydät myös rakennushanketta ohjaavat säännökset sekä rakentamismääräykset.

Tuotekorteista ja RT tuotetieto -palvelusta saat valmistajakohtaista teknistä tietoa alan tuotteista ja palveluista. Palvelussa on lisäksi ominaisuushaku, CAD-kirjastot, 3D-objekteja ja ympäristöselosteita.

Palvelun tiedot on linkitetty keskenään – pääset esimerkiksi RYL-käsikirjoista aiheeseen liittyviin ohjeisiin ja tuotetietoihin. (RYL-linkit ohjautuvat vielä siirtymävaiheessa vanhan RT Netin käyttöliittymään.)

Käytännöllisiä työkaluja

LVI-kortisto sisältää helppokäyttöisiä laskentaohjelmia, mm. Rakennusten lämpöhäviöiden tasauslaskin, Ilmanvaihtojärjestelmän ominaissähkötehon laskenta ja Käyttöikälaskin, sekä lomakemallit energiatodistuksen antamiseksi.

Voit siirtää palvelusta valmiita rakenne- ja detaljipiirroksia omiin CAD-piirustuksiisi nopeuttaaksesi asiakirjojen laadintaa.

Voit koota ajankohtaisiin projekteihisi liittyvät tiedot palvelusta helposti Omaan kortistoon (kansioihin). Voit myös lisätä niihin muistiinpanoja ja käyttää tätä kortistoa tiimityökaluna, jolloin kaikki osapuolet pysyvät kärryillä hankkeen kulusta. Samoin voit koota omia suosikkilistoja tai hankekokonaisuuksia ja lisätä niihin muistiinpanoja.

Palvelussa on valmiita hankekokonaisuuksia, kuten kaukolämpölaitteiden uusiminen ja energia-asiat. Kokonaisuuksiin kuuluu mm. aiheeseen liittyviä ohjeita ja säännöksiä.

Lisäksi löydät palvelusta tiedonjyväkortteina koosteita alan tutkimustuloksista sekä artikkeleita.

Talotekniikka RYL 2002 -käsikirja

Kaksiosainen käsikirja määrittää yleisesti noudatettavan hyvän talotekniikan rakentamistavan.
Osassa 1: LVI-järjestelmät, automaatiojärjestelmät
Osassa 2: sähköjärjestelmät, sähkötekniset tietojärjestelmät, keittiön tuotanto- ja jakelujärjestelmät, kuljetuslaitteet.

Arkistosta vanhempi tieto

LVI-arkistosta löydät vanhat tai korvatut ohjeet, tiedonjyvät ja säännökset sekä LVI-RYL-käsikirjat rakennusvuoden ja aiheen mukaan. Uusiin vastaaviin tietoihin on myös linkit.

LVI-arkistosta on suuri apu korjausrakentamisen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tutustu LVI-kortistoon RT tietoväylässä

LVI-kortiston laadun takeena ovat alan parhaat suunnittelun ja rakentamisen asiantuntijat. Rakennustietosäätiö RTS:n laajan toimikuntalaitoksen jäseninä he yhteistyössä Rakennustieto Oy:n kanssa jalostavat julkaistavan tiedon LVI-kortiston sivuille.