Etusivu » Tietotuotteet » MUUT TIETOTUOTTEET » RTS-ympäristöluokitus

.RTS rakennushankkeen ympäristöluokitus

Rakennusala on kehittänyt kiinteistönomistajille ympäristöluokitusjärjestelmän, joka ottaa aidosti huomioon suomalaiset olosuhteet ja kiinteistökannan monipuolisuuden. Se palkitsee ympäristövastuun huomioimisen ja todentamisen rakennushankkeessa.

RTS- ympäristöluokitus pohjautuu eurooppalaisiin standardeihin ja sitoo yhteen alan yhteiset hyvät kotimaiset käytännöt kuten Sisäilmastoluokitus, Rakennusten elinkaarimittarit, Kuivaketju 10, Viherkerroin ja M1-luokitus.

RTS rakennushankkeen ympäristöluokitus -järjestelmän avulla:
- rakennushanketta ohjataan kestävän kehityksen kriteerien pohjalta
- saavutetaan parempi sisäilman laatu sekä akustiikka- ja valaistusolosuhteet
- hallitaan kosteusteknisiä riskejä
- pyritään kokonaisvaltaisesti energiatehokkaisiin rakennuksiin

RT-ympäristötyökalua käytetään rakennushankkeen ohjaukseen. Työkalu auttaa toteuttamaan ympäristöominaisuuksiltaan parempia rakennuksia taloudellisesti ja tehokkaasti. Se soveltuu uudisrakentamiseen, korjausrakentamiseen sekä tila- ja käyttötarkoituksen muutoksiin lähes kaikkiin rakennustyyppeihin.

RTS-ympäristöluokituksella
varmistetaan tavoiteltu luokitustaso. Puolueeton kolmannen osapuolen auditointi tuo rakennushankkeelle läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta. Auditoidulle rakennushankkeille myönnetään RTS-ympäristöluokitussertifikaatti.

Tutustu RTS rakennushankkeen ympäristöluokitukseen verkkosivuilla:

glt.rts.fi
RTS rakennushankkeen ympäristöluokitus logo 5 tähteä.-140


Olemme pilotoineet joissain hankkeissa kansainvälisiä luokitustyökaluja, mutta ohjausvälineen pitää aidosti ottaa huomioon suomalaiset olosuhteet. Meidän ympäristössämme toissijaiset asiat eivät saa ohjata toteutusta
– Senaatti –