Etusivu » Tietotuotteet » Ratu-kortisto » Sisältö

Ratu-kortistolla tuottavuutta, laatua ja työturvallisuutta


Työmenetelmä- ja työohjeet


Työmenetelmäohjeet sisältävät kaikki työvaiheet työmaan käynnistyksestä työnaikaiseen tuotannonsuunnitteluun, toteutukseen, lopetettaviin töihin ja valvontaan työturvallisuussäädökset huomioiden. Työohjeita on talonrakennuksen maatöistä pintatöihin asti.

Laadun valvonnan työvälineet


Rakennustöiden laatu ja Korjaustöiden laatu -kirjat ovat helppokäyttöisiä laadun ohjauksen ja valvonnan työvälineitä.

Turvallisuusohjeet

Työturvallisuus perustuu oikeaan tietoon. Ratun työmenetelmäohjeet, Rakennustöiden turvallisuusohjeet ja Rakennuskoneiden käyttöturvallisuuskirjat kuvaavat lainsäädännön mukaisen toiminnan ja tarvittavat suojaimet. Rakennusalan työturvallisuus -osiossa on mm. kaikki esillä pidettävät säädökset.

Tuotannonsuunnittelu, tehtäväsuunnittelun ohjeet


Työnsuunnittelu-osio sisältää monipuolista tietoa tuottavuudesta, työmaatekniikasta, turvallisuussuunnittelusta, luokituksista ja sopimuksista. Tehtäväsuunnittelun ohjeilla varmistat työkokonaisuuden toteutuksen laatuvaatimukset sekä kustannus- ja aikataulutavoitteet saavuttaen.

Työnopastus ja koulutus


Ratun työohjeet piirroskuvineen toimivat erinomaisesti myös työnopastuksessa ja koulutuksessa.

Laskentatiedostot

Ratu-laskimella voit laskea työkauppojen ja aliurakoiden työmenekkejä. Menekki- ja viitetiedostoja voit käyttää urakkalaskennassa, Vico Control -aikatauluohjelmassa, Broker -kustannuslaskennassa ja Tocomanin TCM Planner -aikatauluohjelmassa. Ratu-viitetiedosto on julkaistu Jydacomin tarjouslaskentaohjelmaan!

Koneet, laitteet, tarvikkeet ja tuotetieto


Kone-Ratusta saat rakennuskoneiden ja laitteiden valintaan ja käyttöön sekä työmaatiloihin ja -kalustoon liittyvät ohjeet, säännökset ja tarkistuslistat.

Oma työpöytä

Kokoa omalle työpöydälle suosikkikorttisi tai omiin kansioihin eri hankkeisiisi liittyvä Ratu-aineisto.

Arkistosta vanhempi tieto


Ratu-arkistosta löydät vanhat, korvatut ohjeet ja säännökset sekä Ratu-käsikirjat rakennusvuoden ja aiheen mukaan. Arkiston ohjeet on linkitetty uusiin, vastaaviin tietoihin ja päinvastoin.

Korjausrakentajan on hyvä tietää, miten aikoinaan on rakennettu.

Ratu-kirjat

Ratu-kirjoissa on käytännönläheistä tietoa aikataulujen laadintaan, laadunvarmistukseen, korjausrakentamiseen jne. Ne toimivat myös hankekohtaisina työkirjoina, joihin voi kerätä kohteen toteumatietoja. Kirjat sisältyvät Ratu Net -palveluun sähköisinä ja useimmat lisäksi painettuina.

  • Aikataulukirja
  • Rakennustöiden laatu
  • Korjaustöiden laatu
  • Rakennustöiden menekit
  • Rakennuskoneiden käyttöturvallisuus
  • Rakennustöiden turvallisuusohjeet. Raturva 2
  • Rakennushankkeen ajallinen suunnittelu ja ohjaus

Ratu-kortiston laadun takeena on alan parhaista tuotannonsuunnittelun asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä, johon kuuluvat Rakennusteollisuus RT ry tiedon tuottajana ja Mittaviiva Oy Ratu-tutkimuksen tekijänä sekä Ratu-ryhmän rakennusliikkeet yhteistyökumppaneina.

Tutustu Ratu-kortistoon RT tietoväylässä