Etusivu » Tietotuotteet » RT-kortisto » Sisältö

RT-kortiston sisältö


RT-kortisto on rakennusalan monipuolisin ja laajin tietopalvelu, joka on tehty huolellisesti ammattilaisten tarpeisiin, yhdessä alan toimijoiden kanssa.

Ohjeet, säännökset ja tuotetieto yhdessä

Puolueettomista RT-ohjeista saat tietoa mm.
- tilasuunnittelusta
- rakenteista
- tehtäväjaosta
- sopimuksista
Mukana on yksityiskohtaisia rakenneohjeita suunnittelussa ja rakentamisessa hyödynnettäväksi.

Käytettävissäsi ovat myös lakien muutoksista kertovat säännökset ja viranomaisohjeet sekä rakennusalan yleiset laatuvaatimukset, RYL-käsikirjat, talonrakennuksen maa-, runko-, sisä- ja maalaustöihin. Saat lisäksi vertailukelpoista tietoa alan tuotteista.

Arkistosta vanhempi tieto

RT-arkistosta löydät vanhat, korvatut ohjeet ja säännökset sekä RYL-käsikirjat. Arkistosta on suuri apu korjausrakentamisen suunnittelussa ja toteutuksessa sekä riitatapauksissa.

Käteviä työkaluja

  • Voit luoda omalle työpöydälle projektikansioita tai koota kansioihin esim. usein käyttämäsi ohjeet.
  • Kommentointityökalulla voit tallentaa ja jakaa kortteihin liittyviä kommentteja tai muistiinpanoja.
  • Valmiit hankekokonaisuudet kokoavat hankkeeseen liittyvät ohjeet ja säännökset, näitä löytyy mm. asuinkiinteistön peruskorjaukseen ja toimistotilojen suunnitteluun.
  • Voit hyödyntää myös Sisustussuunnittelu (SIT) -aihekokoelmaa.
  • Voit ladata ohje- ja tuotetietoihin liittyvää CAD-aineistoa suoraan suunnitelmiisi ja tehdä GDL-objekteilla tietomallipohjaista suunnittelua.

Tutustu RT-kortistoon RT tietoväylässä

RT-paperikortiston päivityksetListat uusista sekä jo poistetuista ohjekorteista

RT-kortistoa julkaistaan myös pelkistetympinä paperiversioina. Paperikortistoa päivitetään neljä, CD-kortistoa kaksi kertaa vuodessa. Laajin sisältö on RT tietoväylässä, josta löytyy myös nopeiten uusin tieto, heti julkaisemisen jälkeen.
RT-kortiston laadun takeena ovat alan parhaat suunnittelun ja rakentamisen asiantuntijat. Rakennustietosäätiö RTS:n laajan toimikuntalaitoksen jäseninä he yhteistyössä Rakennustieto Oy:n kanssa jalostavat julkaistavan tiedon RT-kortistoon.