Etusivu » Tietotuotteet » Selostusohjelmat » RT-rakennusselostus Net

RT-rakennusselostus Net


RT-rakennusselostus Net sisältyy RT Net -palveluun, jonne pääset kirjautumaan etusivulta »

Katso RT-rakennusselostus Net -palvelun esittelyvideo täältä!

Rakennusselostusohjelmaa päivitetty 8/2012

Ohjelmaan on lisätty ominaisuus, joka mahdollistaa vanhan selostuksen käyttämisen uuden rakennusselostuksen pohjana. Selostuksen kopiointipainike löytyy hanketiedoista. Samassa yhteydessä on parannettu selostuksen tekstiosioiden muokattavuutta; osioita voi nyt järjestää vapaasti pystysuunnassa. Tähän asti osiot ovat asettuneet aakkosjärjestykseen.

RT Net ja RT-rakennusselostus Net yhteen

RT-rakennusselostus Net yhdenmukaistaa, selkeyttää, ohjeistaa ja nopeuttaa rakennusselostusten laatimista. RT-rakennusselostus Net sisältyy osana RT Net -palveluun.

Rakennusselostus ja tietomalli saivat tietoteknisen yhteyden

Rakennushankkeen vahvimman asiakirjan, rakennusselostuksen ja rakennuksen tietomallin väliltä on puuttunut tietotekninen yhteys. Rakennusselostuksia on jouduttu laatimaan tekstinkäsittelyohjelmilla ja selostuksen tietoja päivittämään hankkeen edetessä leikkaa - liimaa -menetelmällä. Rakennusselostusten laadinta on ollut työlästä ja se on ollut altis piirustusten ja selostusdokumenttien välisille ristiriidoille.

RT-rakennusselostus Net -ohjelma tuo kaivatun tietoteknisen yhteyden rakennus- ja työselostuksen laadinnan ja rakennuksen tietomallin välille. Samalla rakennusselostuksen täsmällinen sisältö ja virheettömät viittaukset ohjeisiin parantavat koko rakennusprosessin laatua ja nopeutta sekä vähentävät lisätöitä.

RT-rakennuselostus Net -ohjelman käyttö ei kuitenkaan edellytä tietomallin käyttöä. Ohjelmalla voidaan laatia selostus myös kokonaan ilman tietomallia tai luonnosmaista tietomallia käyttäen.