Etusivu » Tietotuotteet » RT tietoväylä

.RT tietoväylä - kortistot, aihekokoelmat ja RYLit

Rakennustiedon kortistoista saat puolueetonta, ajantasaista tietoa käytännön työhön ja päätöksenteon tueksi. Kortistot kokoavat yhteen määräykset, laatuvaatimukset sekä työtäsi helpottavat suunnittelu- ja toteutusohjeet hanke- ja rakennussuunnittelusta kiinteistöjen ylläpitoon asti.

Käyttöliittymä uudistuu loppuvuoden 2016 aikana

Rakennustiedon tietopalveluiden käyttöliittymä uudistuu. Uusi RT tietoväylä sisältää kortistojen sisällöt, aihekokoelmia ja RYLit.
Nykyiset tietokokonaisuudet nimetään perinteisillä kortisto-nimillä: esimerkiksi RT Net -palvelu on jatkossa RT-kortisto. Sisustussuunnittelu SIT (ent. SIT Net) ja Työturvallisuus (ent. Rakennusalan työturvallisuus CD) ovat RT tietoväylässä aihekokoelmia, jotka sisältävät kortistoja rajatumman tietokokonaisuuden. Kehitämme aihekokoelmia lisää yhdessä käyttäjien kanssa.

Tulemme linkittämään RT tietoväylään myös muita palveluitamme ja työkaluja, esim. uusi RT-kustannuslaskenta. RT tietoväylä tarjoaa alustan myös muulle luotettavalle tiedolle.
Ohjeet ja RYL tulkitsevat rakentamismääräyksiä

Rakentamismääräykset
Asetuksena annetut ja Suomen rakentamismääräyskokoelmaan kootut rakentamista koskevat säännökset ovat velvoittavia. Nämä ovat kaiken rakentamisen perustana.

RYL – Rakentamisen yleiset laatuvaatimukset
RYL kuvaa hyvää rakennus- ja kiinteistönpitotapaa. Se määrittää työn lopputuloksen teknisen laadun. Alalla omaksutun tavan mukaan tilaajan tarvitsee vain viitata sopimusasiakirjoissa RYLin yksilöityyn kohtaan saadakseen sen määritykset voimaan hankkeessa. RYL toimii tuomarina, kun hankkeen osapuolet ovat työn laadusta eri mieltä.

RT-, LVI-, SIT-, Ratu-, KH- ja Infra-ohjeet
Yksityiskohtaiset, konkreettiset ja käytännönläheiset ohjeet suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Ohjeita käyttämällä noudatat automaattisesti myös laatuvaatimuksia ja rakentamismääräyksiä.

Kymmenen syytä käyttää RT tietoväylää
 1. Käytössäsi ovat aina ajantasaiset tiedot ja ohjeet parempaan rakentamisen laatuun ja hyvään kiinteistönpitotapaan.

 2. Saat hyötytietoa ja työkaluja kaikkiin työvaiheisiin
  - suunnitteluun
  - tilaamiseen
  - toteutukseen
  - vastuukysymyksiin
  - valvontaan.

 3. Tehostat projektien läpivientiä, parannat tuottavuutta ja työturvallisuutta, vähennät virheitä ja parannat laatua.

 4. Hankkeen osapuolilla on samat yhtenäiset ja oikeat tiedot.

 5. Nykyaikainen, responsiivinen käyttöliittymä yhdistää kortistojen sisällöt samaan hakuun. Haku vie myös perille oikeaan kohtaan korttien sisällä, mikä säästää aikaa.

 6. Kirjautunut käyttäjä voi jo kortin esikatselussa katsoa suurennuslasilla, osuiko haku oikeaan tai tarkistaa pikaisesti yksittäisen tiedon, mikä nopeuttaa työskentelyä.

 7. Kaikkia RT tietoväylän sisältöjä voi selata vapaasti tai haun voi rajata sisältöihin, joihin on käyttöoikeus. Myös arkistoon siirretyn tiedon selaaminen on mahdollista.

 8. Arkistosta löydät arvokasta tietoa käytöstä poistuneista ohjeista korjausrakentamisen tueksi tai riitatapausten selvittämiseen.

 9. Käyttäjä voi koota omaan työtilaansa sisältöä nimeämiinsä kansioihin ja alakansioihin.

 10. Saat valmista aineistoa dokumentteihin ja tietomallipohjaiseen suunnitteluun.

TUTUSTU TIETOPALVELUIHINLuotettaviin sopimuksiin ja monipuolisiin tuotevalintoihin: