Etusivu » Tietotuotteet » RT tietoväylä

.RT tietoväylä - pikatie luotettavaan rakennustietoon

RT tietoväylän selkeä käyttöliittymä helpottaa arkeasi tietotulvassa ja toimii myös mobiilissa. RT tietoväylä on avoin kaikille käyttäjille, mutta laajimmat sisällöt ja toiminnot ovat tarjolla kortistojen ja aihekokoelmien tilaajille.

Tutustu ja testaa osoitteessa rt.rakennustieto.fi

RT tietoväylän keskeistä sisältöä ovat kortistomme: RT-kortisto (ent. RT Net), LVI-kortisto (ent. LVI Net), Ratu-kortisto (ent. Ratu Net), KH-kortisto (ent. KH Net) ja Infra-kortisto (ent. Infra Net) sekä kortistoihin sisältyvät RYLit. Sisustussuunnittelu SIT (ent. SIT Net) ja Työturvallisuus (ent. Rakennusalan työturvallisuus CD) ovat aihekokoelmia, jotka sisältävät kortistoja rajatumman tietokokonaisuuden. Kehitämme aihekokoelmia lisää yhdessä käyttäjien kanssa.

Kortistot, aihekokoelmat ja RYLit kokoavat yhteen määräykset, laatuvaatimukset sekä työtä helpottavat suunnittelu- ja toteutusohjeet hanke- ja rakennussuunnittelusta kiinteistöjen ylläpitoon asti.

RT tietoväylästä löydät linkitettynä myös käytännöllisiä ammattilaisen työvälineitä, esimerkiksi uuden RT-kustannuslaskennan ja RTS-ympäristöluokituksen, sekä muuta luotettavaa tietosisältöä.
Kymmenen syytä käyttää RT tietoväylää
  1. Käytössäsi ovat ajantasaiset tiedot ja ohjeet parempaan rakentamisen laatuun ja hyvään kiinteistönpitotapaan.

  2. Saat hyödyllistä tietoa ja työkaluja kaikkiin työvaiheisiin: tilaamiseen, suunnitteluun, toteutukseen, vastuukysymyksiin ja valvontaan.

  3. Tehostat projektien läpivientiä, parannat laatua, tuottavuutta ja työturvallisuutta sekä vähennät virheitä. Hankkeen osapuolilla on samat yhtenäiset ja oikeat tiedot käytössään.

  4. Hakutoiminto kokoaa kaiken haettuun aiheeseen liittyvän tiedon - myös sisällöistä, joihin ei ole käyttölisenssiä. Yksittäisiä sisältöjä voit halutessasi hankkia verkkokaupasta.

  5. Edistyksellinen haku näyttää osumat myös korttien (pdf) sisällä ja havainnollinen esikatselunäkymä helpottaa työskentelyä.

  6. Tilaaja näkee kaiken sisällön ja voi jo kortin esikatselussa tarkistaa yksittäisen tiedon kätevällä suurennuslasitoiminnolla

  7. Käytössäsi ovat myös arkistoidut ohjeet esimerkiksi korjausrakentamiseen tai riitatapausten selvittämiseen.

  8. Voit rakentaa oman työpöydän projektikansioineen monipuolisesta tietosisällöstä.

  9. Saat valmista aineistoa dokumentteihin ja tietomallipohjaiseen suunnitteluun.

  10. Selkeä uusi käyttöliittymä toimii myös mobiilissa.
Ohjeet ja RYL tulkitsevat rakentamismääräyksiä

Rakentamismääräykset
Asetuksena annetut ja Suomen rakentamismääräyskokoelmaan kootut rakentamista koskevat säännökset ovat velvoittavia. Nämä ovat kaiken rakentamisen perustana.

RYL – Rakentamisen yleiset laatuvaatimukset
RYL kuvaa hyvää rakennus- ja kiinteistönpitotapaa. Se määrittää työn lopputuloksen teknisen laadun. Alalla omaksutun tavan mukaan tilaajan tarvitsee vain viitata sopimusasiakirjoissa RYLin yksilöityyn kohtaan saadakseen sen määritykset voimaan hankkeessa. RYL toimii tuomarina, kun hankkeen osapuolet ovat työn laadusta eri mieltä.

RT-, LVI-, SIT-, Ratu-, KH- ja Infra-ohjeet
Yksityiskohtaiset, konkreettiset ja käytännönläheiset ohjeet suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Ohjeita käyttämällä noudatat automaattisesti myös laatuvaatimuksia ja rakentamismääräyksiä.

TUTUSTU TIETOPALVELUIHINLuotettaviin sopimuksiin ja monipuolisiin tuotevalintoihin: