Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Gunillankallion ja Koirasaarentien kunnallistekniset työt alkavat Helsingissä

Gunillankallion ja Koirasaarentien kunnallistekniset työt alkavat Helsingissä


Laajasalon Gunillankalliolle nousevan uuden asuntoalueen rakentaminen alkaa vuoden 2013 lopulla. Gunillankallio sijaitsee nykyisen Gunillantien ja Koirasaarentien välissä. Asuntorakentamista edeltävät kunnallistekniset työt, joiden tieltä joudutaan kaatamaan ulkoilualueisiin liittyvää metsää. Alueella tehdään runsaasti myös louhintatöitä ja maaperän vahvistustöitä.

Puustoa joudutaan poistamaan tulevan katu-, vesi- ja viemäriverkoston reiteiltä. Gunillantietä jatketaan pohjoiseen ja sen tulevia sivukatuja ovat Taubenkuja, Mellinintie, Otonkuja ja Lorenzinkuja. Puustoa poistetaan myös Koirasaarentien varrelta, koska väylää levennetään reilusti nykyisestään ja alueelle rakennetaan uusia kiertoliittymiä. Stansvikin kaivoksen luonnonsuojelualue jätetään metsätöiltä rauhaan.

Kunnallistekniikkaa Gunillankalliolle tehdään ensi vuonna ja sitä edeltävät puiden poistotyöt alkavat lähipäivinä. Työt tehdään konevoimin, jotta häiriöt ulkoilijoille jäisivät mahdollisimman pieniksi. Gunillankallion ja Koirasaarentien rakentaminen merkitsee huomattavaa maisemallista muutosta ja puuston ja muun kasvillisuuden vähenemistä rakennettavaksi valmisteltavilla alueilla.

Tahvonlahden koulun ja päiväkodin ympäristön työt tehdään valmiiksi ennen koulujen alkua syksyllä 2013.

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET