Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Maailman suurimman puukirkon ympärille tulossa korkeatasoinen puutaloalue

Maailman suurimman puukirkon ympärille tulossa korkeatasoinen puutaloalue


Kerimäen kuuluisa puukirkko ja valtakunnallisesti suojellut venevajat saavat ympärilleen yhtenäisen puutaloalueen, joka kunnioittaa alueen perinteitä. Ensimmäiset suunnitelmat Kirkkorannan alueen puurakentamishankkeesta julkaistiin Kerimäellä 18.12.2012.


Kirkkorannan alueelle kaavailtu korkeatasoinen ja viihtyisä puutaloalue koostuu asuinrakennuksista ja julkisista tiloista. Alueen kaava mahdollistaa alueelle myös puukerrostaloja, joissa voi olla kolme kerrosta ja pinta-alaa yhteensä 3000 m2. Suunnitelmiin sisältyy lisäksi rantapaviljonki ja uusia venevajoja sekä laitureita. Puurakentamisen mahdollisuuksia on havainnollistettu monipuolisesti Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Tomi Laineen diplomityössä.


– Työtä ei sidottu täysin Kirkkorannan nykyiseen kaavaan, vaan annoimme tekijälle vapaat kädet ideoida alueen toteutusta. Halusimme näkemyksiä, jotka houkuttelevat tekemään asioita uudella tavalla ja joita voidaan hyödyntää hankkeen toteutuksessa, kertoo Kerimäen kunnaninsinööri Jorma Mattinen.


Puurakennuksista muodostuva Kirkkorannan miljöö täydentää luontevasti kirkonkylän kulttuurimaisemaa ja tarjoaa Puruveden rannalla miellyttävän asumisympäristön. Jatkossa aluetta kehitetään myös ympärivuotiseen vapaa-ajan asumiseen, ja suunnitteilla on myös loma-asuntomessut uudella konseptilla.

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET