Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > HSY rakentaa vesisäiliön Helsingin Pitkäkoskelle

HSY rakentaa vesisäiliön Helsingin Pitkäkoskelle


Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on aloittanut vesisäiliön rakentamisen Helsingin Kuninkaantammen alueella. Säiliö valmistuu Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen viereen vuoden 2014 keväällä.

Uusi säiliö mahdollistaa Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen varmemman, taloudellisemman ja energiatehokkaamman toiminnan. Säiliön ansiosta voidaan myös toteuttaa saneerausten vaatimat tuotantoseisokit, kun veden varastointikapasiteetti kasvaa merkittävästi.

Pitkäkosken nykyinen säiliö on suuruudeltaan 10 500 kuutiota, nyt rakennettavan uuden säiliön tilavuus on 20 000 kuutiota. Vesisäiliön päämitat ovat 4 x 50 x 100 metriä, ja sen rakentaminen maksaa 15,5 miljoonaa euroa.

Uusi vesisäiliö on niin sanottu alavesisäiliö eli se rakennetaan maan alle. Maata kuljetetaan pois noin 35 000 kuutiota ja uutta maata tuodaan tilalle 20 000 kuutiota. Rakentamisen aikana erityisesti maansiirto- ja betonivalamisen vaiheessa liikenne lisääntyy Kuninkaantammentiellä. Varsinaisia liikennejärjestelyjä rakentaminen ei kuitenkaan aiheuta.

Kuninkaantammeen suunnitellaan uutta asuinaluetta noin 5000 asukkaalle. Alueen asemakaavoitus on käynnissä ja rakentamista valmistellaan. Tavoitteena on aloittaa ensimmäisen hankkeen, Paloheinäntunnelin louhinta ensi vuonna. Asuntorakentaminen käynnistynee vuonna 2015.

Nykyisistä toiminnoista alueelle jäävät Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitos, Editan painotalo, Suomen ympäristökeskuksen laboratoriorakennukset sekä Eläinlääkinnällinen rajatarkastusasema.

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET