Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Puurakentamisen RoadShow alkoi

Puurakentamisen RoadShow alkoi


Tämän vuoden puurakentamisen Road Show 2013 tapahtuma tarjoaa ajankohtaista tietoa puurakentamisesta. Helsingissä 5.3.2013 alkanut 16 koulutuspäivän tapahtuma keskittyy puuelementtirakentamisen avoimen Runko PES -teollisuusstandardin ja siihen perustuvan tuotetarjonnan esittelemiseen. Eri paikkakunnilla pidettävien koulutuspäivien sarja on tarkoitettu rakennesuunnittelijoille, rakennuttajille, rakennusliikkeille, rakennusvalvojille, paloviranomaisille ja arkkitehdeille sekä rakennusalan opettajille ja opiskelijoille.


RoadShow 2013 -koulutustapahtuman järjestävät Puuinfo Oy, Finnish Wood Research Oy ja Työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallinen puurakentamisohjelma yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tapahtumiin odotetaan yhteensä kahta ja puolta tuhatta osanottajaa.

Puuinfo Oy:n toimitusjohtaja Mikko Viljakainen korostaa tämän vuoden puurakentamisen Road Shown koulutuksellista luonnetta. - Nyt on rakentamisen ammattilaisten parissa tarvetta ajankohtaisen tiedon jakamiseen. Uudesta avoimesta teollisuusstandardista, RunkoPES- järjestelmästä, siihen perustuvasta tuotetarjonnasta ja CE-merkinnöistä tarvitaan rakentajien ja suunnittelijoiden parissa tietoa, korostaa Viljakainen.

- Puurakentamisessa on lähdössä paljon liikkeelle hankkeita, jotka työllistävät suunnittelijoita. Puurakentamiseen erikoistuneista suunnittelijoista on selvä pula, joka on seurausta alan koulutuksen vähäisyydestä.

Kun viime vuonna valmistui yli 30 betonialan ja seitsemän teräsrakentamisen rakenne-suunnittelijaa, puuhun erikoistui vain kaksi suunnittelijaa. Puurakentamisen suunnitteluvajeen paikkaamiseksi Aalto-yliopisto aloittaa toukokuussa suunnittelijoille tarkoitetun puurakentamisen täydennyskoulutuksen.

- Koulutusvajeesta johtuen tämän vuoden Road Show on korostetusti koulutustapahtuma, jossa kunkin paikkakunnan ammattikorkeakouluilla on keskeinen rooli, kertoo Viljakainen. Ammattikorkeakoulujen opiskelijoille tapahtuma on osa opetusta.

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET