Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Energiatehokkaassa rakentamisessa kannattaa kiinnittää huomiota perusratkaisuihin

Energiatehokkaassa rakentamisessa kannattaa kiinnittää huomiota perusratkaisuihin


Ruukin teettämän tutkimuksen mukaan energiatehokkaaseen rakentamiseen ohjaavat paitsi energiansäästön tuomat kustannussäästöt myös varautuminen tuleviin säädöksiin riskejä hallitsemalla, energiatehokkuuden tuomat mainehyödyt sekä kiinteistön arvon turvaaminen pitkällä aikavälillä. Suurin kysyntä on kuitenkin ratkaisuille, joiden toimintaperiaate ja energiansäästöpotentiaali ovat helposti ymmärrettävissä ja konkretisoitavissa.


Ruukki teetti tutkimuksen toimisto- ja liikerakentamisen päättäjien keskuudessa Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Tutkimuksessa selvitettiin päättäjien näkemyksiä energiatehokkaasta rakentamisesta. Päättäjäryhmänä tutkimuksessa olivat kiinteistösijoittajat, rakennuttajat ja omaksi toimisto- tai liiketilakseen rakentavat. Tutkimuksen mukaan toimisto- ja liikerakentamisessa kannattaa kiinnittää huomiota perusratkaisuihin, kuten ilmatiiveyteen ja eristykseen.


"Rakennus on kokonaisuus, joten yksittäisen ratkaisun energiansäästöpotentiaali voi olla hankala hahmottaa. Lisäksi on hyvä huomioida, että energiatehokkaassa rakentamisessa kannattaa kiinnittää huomiota perusratkaisuihin, kuten riittävään eristykseen ja hyvään ilmatiiveyteen. Kun perusratkaisu on kunnossa, saadaan myös muista energiatehokkuuteen vaikuttavista ratkaisuista irti suurin mahdollinen hyöty", sanoo Ruukin teknologiasta, energiasta ja ympäristöasioista vastaava johtaja Toni Hemminki.


ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET