Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > P-Hämppi on myös valaistuksen ykkönen

P-Hämppi on myös valaistuksen ykkönen


Tampereen Hämeenkadun alla sijaitseva pysäköintiluola P-Hämppi on 18.9.2013 voittanut valtakunnallisen Vuoden valaistuskohde 2013 -palkinnon sisävalaistuksen kategoriassa.
Palkinnon pääarviointiperusteita olivat muun muassa se, että valaistus tukee P-Hämpin käyttötarkoitusta ja arkkitehtonista kokonaisratkaisua. Lisäksi valaistus täyttää nykyaikaiset valaistustekniset vaatimukset esimerkiksi valaistustason, häikäisynrajoituksen, valon värin ja näkömukavuuden suhteen. Valaistuksen toteutuksessa on myös käytetty luovasti nykyaikaisia teknisiä ratkaisuja, joissa on otettu huomioon taloudelliset ja ekologiset tekijät.
Kahden vuoden välein järjestettävä kilpailu pidettiin nyt neljännentoista kerran. Tampereelle voitto on mennyt kerran aiemmin: Tammerkosken yläjuoksun maisemavalaistus palkittiin 1999.
Vuoden valaistuskohde -kilpailun järjestävät rakennus-, valaistus- ja sähköalan ammattilaiset. Palkinto jaetaan alalla toimiville tekijöille. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia, antamalla tunnustusta ansiokkaasti toteutetuille valaistuskohteille. Kilpailusarjoja on kaksi: sisävalaistus ja ulkovalaistus. Tämän vuoden kisassa osallistumiskelpoisia olivat kaikki 1.9.2011–16.8.2013 valmistuneet kohteet.
Viime viikolla P-Hämppi pokkasi pysäköintialan kansainvälisesti arvostetun EPA Award 2013 -palkinnon uusien pysäköintilaitosten kategoriassa. Hämeenkadun alla sijaitseva P-Hämppi palvelee Tampereen ydinkeskustassa asuvia ja asioivia pysäköintiasiakkaita 972 pysäköintipaikalla.
ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET