Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Ekokem perustaa Valkeakoskelle uuden teollisuusjätekeskuksen

Ekokem perustaa Valkeakoskelle uuden teollisuusjätekeskuksen


Ekokem Oy Ab:n teollisuusjätekeskusten verkosto täydentyy Valkeakosken toimipisteellä. Ekokem on ostanut Avilon Fibres Oy:n konkurssipesältä Mahlianmaan loppusijoitusalueen. Alueelle perustetaan pilaantuneiden maa-ainesten ja teollisuusjätteen käsittelykeskus. Ekokemin toiminta alueella on jo käynnistynyt.

Mahlianmaan teollisuusjätekeskuksen toiminta keskittyy aluksi hyötykäytettävien teollisuusjätteiden sekä pilaantuneiden maa-ainesten vastaanottoon ja käsittelyyn. Jätteitä käsitellään mekaanisesti muun muassa erottelulla, lajittelulla ja seulonnalla.

Hyödyntämiskelvottomat jätteet loppusijoitetaan kaatopaikalle. Keskus ei ota vastaan vaarallisia jätteitä (entisiä ongelmajätteitä).

Suuri osa käsitellyistä maa-aineksista ja materiaaleista soveltuu käytettäväksi ympäristörakentamisessa, kuten kaatopaikkojen peittorakenteissa.

Uusi teollisuusjätekeskus vahvistaa Ekokemin asemaa Pirkanmaalla ja Tampereen seudulla. Loppusijoitusalueen oston yhteydessä tehtiin myös sopimus siitä, että Ekokem toteuttaa Mahlianmaan käytöstä poistetun kaatopaikan sulkemistoimenpiteet


ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET