Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Suomalaisjäsen BuildingSMARTiin

Suomalaisjäsen BuildingSMARTiin


Teklasta ensimmäinen suomalaisjäsen BuildingSMARTiin

Miten rakennusurakat saataisiin nykyistä edullisemmiksi ja nopeammiksi prosesseiksi? Miten vihreitä näkökulmia saataisiin rakentamiseen paremmin mukaan? Näitä ja muita kysymyksiä pohtivat rakennusalan isot ohjelmistotalot kansainvälisessä BuildingSMART-organisaatiossa. Sen katto-organisaatio sai ensimmäisen suomalaisjäsenensä vuoden alusta, kun Tekla Oyj hyväksyttiin mukaan.

BuildingSMART on International Alliance for Interoperability -järjestön (IAI) maailmanlaajuinen jäsenorganisaatio, joka ylläpitää ja kehittää kansainvälistä rakennusalan tuotemallistandardia (IFC). Tehtävänä on edistää rakennusalalla käytettävien ohjelmistojen yhteentoimivuutta.

- Tiedonsiirron ja -jakamisen standardointi rakennusalalla hyödyttää kaikkia osapuolia. Se luo uusia mahdollisuuksia tehostaa esimerkiksi hankintojen tekemistä rakennushankkeissa, toteaa asiamies Jani Kemppainen Rakennusteollisuus ry:n rakentamisen kehittämisen yksiköstä.

- Tänä päivänä tehdään vielä paljon turhaa työtä, kun tieto ei siirry toimijalta toiselle ymmärrettävässä muodossa. Suunnitteluohjelmistot ovat globaaleja, joten standardoinnin onnistumiseksi tarvitsemme BuildingSMARTin tapaisia kansainvälisiä järjestöjä, Kemppainen jatkaa.

Suomen kansalliseen BuildingSMART-yhteisöön kuuluu 22 jäsentä, Teklan lisäksi muun muassa VTT, Skanska, Pöyry Architects ja Insinööritoimisto Mikko Vahanen. Yhteistyössä ovat mukana arkkitehdit, suunnittelijat, urakoitsijat, valmistajat, työmaan ohjauksesta vastaavat yritykset, ohjelmistotoimittajat ja edistykselliset rakennuttajat.

Tekla Structures -tietomallinnusohjelmiston yhteentoimivuus muiden alalla käytettyjen ohjelmistojen kanssa tehostaa merkittävästi rakennusprojektia, sillä se mahdollistaa rakenne- ja projektitietojen havainnollistamisen ja jakamisen projektiosapuolten kesken.

- Tietojen jakamista tehostava ja prosesseja parantava standardointi mullistaa rakennusalan. Alan suunnannäyttäjänä meille on luontevaa olla ensimmäinen suomalainen ohjelmistoyritys, joka tukee BuildingSMARTin työtä kansainvälisenä jäsenenä, toteaa Tekla Structures -tuotestrategiasta vastaava Ragnar Wessman.


ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )

UUTISET