Rakennustieto
EtusivuYhteydenottoHaku
RY Rakennettu ympäristö > Uutiset > Olympiastadionin uudistaminen sai lopullisen sinetin

Olympiastadionin uudistaminen sai lopullisen sinetin


Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen hankesuunnitelman sekä kaupungin ja Suomen valtion välisen yhteistyösopimuksen.

Helsingin kaupungin ja Suomen valtion välisen yhteistyösopimuksen mukaan kaupungin rahoitusosuus perusparannushankkeen kustannuksista on yhteensä enintään 104,5 miljoonaa euroa. Päätöksen ajankohdassa yhdistyi mennyt ja tuleva, sillä 12.2. tuli kuluneeksi päivälleen 81 vuotta siitä, kun stadionin rakennustyöt alkoivat Töölön Tivolinmäellä.

Stadion-säätiön mukaan paras vertailukohta Olympiastadionin uudistamiselle löytyy Berliinistä, missä vuoden 1936 olympialaisiin rakennettu stadion uudistettiin nykyaikaiset vaatimukset täyttäväksi urheilupyhätöksi. Berliinissä järjestettiin suurremontin jälkeen mm. 2009 yleisurheilun MM-kisat sekä vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen otteluita MM-finaali mukaan lukien.

”Eurooppalaisia olympiastadioneita on uudistettu monin eri tavoin. Kun vertasimme erilaisia toteutustapoja, Berliinin stadionin remontointi miellytti eniten. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja design on yhdistetty oivaltavalla tavalla monikäyttöisyyteen”, Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen sanoo.

Olympiastadionin uudistyöt käynnistyvät tammikuussa 2016 ja nykyaikaiset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä stadion avautuu keväällä 2019. Uudistettu Olympiastadion tulee olemaan Suomen suurin suurtapahtumien areena sekä liikunnan, urheilun, kulttuurin, viihteen ja turismin kohtauspaikka.

ikoni_print
HAKU ( RY. Rakennettu Ympäristö )