Etusivu » Tietotuotteet » RT-kustannuslaskenta » Lähtötiedot ja laskenta

RT-kustannuslaskenta - lähtötiedot ja laskenta


LUOTETTAVAT LÄHTÖTIEDOT


Rakennekirjasto

Rakennekirjasto sisältää valmiita RT-kortiston mukaisia asuin- ja teollisuusrakennusten tyyppirakenteita. Lisäksi mukana on rakennuttamisen, työmaatekniikan ja teknisten järjestelmien tyyppirakenteita. Rakennekirjastoa voi täydentää lisäämällä omia rakennetyyppejä.

Materiaali- ja työmenekit

Materiaalimenekit sisältävät piirustuksista mitattavat teoreettiset menekit sekä työn vaatimat hukat ja lisät. Menekit ja lisät on saatu Ratu-tiedostosta ja materiaalivalmistajien antamista tiedoista.

Ratu-kortistosta kootut työmenekit edustavat käypää todellisten kohteiden avulla testattua tasoa ja hyvän rakennustavan mukaisia turvallisia työmenetelmiä. Menekit ovat ammattilaisten työmenekkejä. Menekkejä on mahdollista muuttaa laskelman panostasolla.

Materiaali- ja työhinnasto

Rakennusmateriaalihinnaston tiedot on koottu valmistajien, maahantuojien sekä rauta- ja puutavarakauppojen ohjehinnastoista.

Tuntipalkat on koottu Rakennusteollisuus RT ry:n viitetilastoista. Työkustannukset sisältävät tuntipalkan lisäksi sosiaalikulut sekä mahdolliset alue- ja vaikeuskerrointen vaikutukset. Kustannuksia on mahdollista muuttaa laskelman panostasolla.

Hyödynnä mallilaskelmia tai laske puhtaalta pöydältä


1. Aloita laskenta valmiin mallilaskelman pohjalta kopioimalla omaa hanketta lähellä oleva mallihanke ja muokkaamalla määriä omaa kohdetta vastaavaksi.

2. Tee uusi laskelma valitsemalla suunnitelmien mukaiset rakenteet rakennekirjastosta ja lisäämällä piirustuksista lasketut määrätiedot.

RT kustannuslaskenta helpottaa ja varmentaa laskentaa, koska

  • päivittyvät rakenne-, menekki- ja hintatiedot ovat valmiina lähtötietoina
  • kaikkia lähtötietoja voi muokata tai lisätä omien tarpeiden mukaan
  • oman laskelman voi laatia joko mallilaskelmien pohjalta tai puhtaalta pöydältä
  • käytössä on monipuoliset raportit, materiaaliluettelot ja työtuntilista.