EtusivuajankohtaistatapahtumatTuotetiedon hallintapalvelun ja koko Tuotetiedon esittely ja demo 11.4.2024
Tuotetiedon hallintapalvelun ja koko Tuotetiedon esittely ja demo 11.4.2024
11.4.2024
9.00-10.00
Teams
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

Tervetuloa Tuotetiedon hallintapalvelun ja koko Tuotetiedon esittelyyn!

Tilaisuuden ohjelmaa muokataan osallistujien tarpeiden ja taustan mukaan, jotta kaikki saavat tilaisuudesta mahdollisimman paljon irti.

Alustava ohjelma:

Yleiskatsaus Tuotetietoon

- Mitä palvelukokonaisuuteen kuuluu, ketkä sitä käyttävät ja miten eri osapuolet ja koko rakennusala hyötyvät siitä

Demo Tuotetiedon hallintapalvelusta (aikaisemmalta nimeltään RT-urakoitsijan tuotetieto)

- Mikä on Tuotetiedon hallintapalvelu, miten se toimii ja miten se helpottaa työmaiden arkea. Lisäksi kerromme mitä kehitystoimenpiteitä palveluun parhaillaan tehdään.

Kysymyksiä, keskustelua tai esim. muiden Tuotetiedon palveluiden demoja

Tuotetoimittajien ja työmaiden arkea helpottamassa,

Teemu


Teemu Rantanen
tiimipäällikkö
Rakennustieto Oy
puh. 040 709 9917
teemu.rantanen@rakennustieto.fi

Ilmoittaudu mukaan >

Hyvä tietää Tuotetiedosta

Tuotetiedon palvelukokonaisuus muodostuu kansallisesta rakennustuotteiden Tuotetiedon tietokannasta ja sitä hyödyntävistä palveluista. Kansallista Tuotetiedon tietokantaa hyödyntää Rakennustiedon kaksi omaa palvelua ja lisäksi rajapinnan kautta tietokannan tiedot voi virrata mihin tahansa järjestelmään.

Kansallista Tuotetiedon tietokantaa hyödyntää siis Suomen rakennusliikkeiden ja suunnittelijat sekä rajapintojen kautta eri rakennusalan järjestelmät. Tämä parantaa rakennusalan tuottavuutta sekä säästää kaikkien osapuolien aikaa ja resursseja kun rakennustuotteisiin liittyvät tiedot ja dokumentit virtaavat järjestelmien ymmärtämässä rakenteellisessa muodossa sen sijaan että niitä läheteltäisi sähköpostitse tai etsittäisi eri valmistajien verkkosivuilta.

Hankinnassa ja suunnittelussa Tuotetiedon tietokannan tietoja hyödynnetään, kun vertaillaan tuotteiden ominaisuuksia tuotteiden valinnassa ja suunnitelmiin merkittyjen tuotteiden vaihdossa.

Työmaat käyttävät Tuotetiedon palvelua pakollisten rakennustuotteiden kelpoisuuden todentamisen, kemikaaliluettelon ja luovutusaineiston hoitamiseen. Lisäksi palvelussa voi todentaa hiilijalanjäljen ja se tukee ympäristöraportoinnin tekemisessä. Palvelua käyttää iso määrä Suomen rakennusyrityksiä ja muun muassa kaikki isoimmat kuten YIT, Skanska, Fira, SRV, Bonava, Lujatalo ja NCC.

Palvelun käytön ja rakennusalan kokonaistehokkuuden kannalta on tärkeää, että kaikki Suomessa työmailla käytettävät rakennustuotteet löytyvät Rakennustiedon kansallisesta tuotetietokannasta.

< Takaisin tapahtumiin