EtusivuajankohtaistatapahtumatVirtuaalinen aamukahvi: Kysymyksiä YSEstä - mistä vastauksia?
Virtuaalinen aamukahvi: Kysymyksiä YSEstä - mistä vastauksia?
27.01.2023
9:00-9:45
Teams
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne >

Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998 käytetään yleisesti talonrakentamisen ja infrarakentamisen hankkeissa. Rakennushankkeisiin on käytännössä mahdotonta osallistua kohtaamatta YSE-ehtoja. Ehdot sisältävät 92 pykälää, joten niiden hallitseminen ja "lukutaito" rakennushankkeen eri vaiheissa on vaativaa. YSE-osaamista tarvitaan läpi rakennushankkeen alkaen tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelusta urakoitsijan 10 vuoden vastuuajan loppuun asti.

Aamukahviwebinaarissa varatuomari Pia Klementjeff esittelee uunituoreen Kysymyksiä YSEstä 2 -kirjan käyttöä. Hän nostaa myös esille esimerkkejä Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen (YSE 1998) soveltamistilanteista, joihin liittyy tulkintaongelmia tai joihin on vaikeaa löytää vastausta omin avuin. Siksi myös niihin liittyviä oikeustapauksia perusteluineen selostetaan uudessa kirjassa laajasti ja yksityiskohtaisesti. Kirjassa esitellään myös alan kirjallisuuden kannanottoja YSE-ehtojen tulkinnasta ja soveltamisesta. Kirjasta on saatavilla myös verkossa julkaistu digikirja, jota päivitetään. Tule kuulemaan ja näe, miten kätevä digikirja on tiedon haussa perinteiseen kirjaan verrattuna! Digikirja kulkee myös kätevästi mobiililaitteissa mukana työmaalle.

Kysymyksiä YSEstä 2 -kirja jatkaa varatuomari Pia Klementjeffin kirjoittaman vuonna 2013 ilmestyneen 50 kysymystä YSEstä -kirjan teemaa. Käytännön tilanteisiin perustuvien kysymysten ja vastausten avulla lukijan on helppo ymmärtää YSEn soveltaminen ja kaikki asian ratkaisuun vaikuttavat seikat. Kirjassa annetaan lisäksi ennakoivan sopimisen ohjeita YSE-ehtojen tulkinnanvaraisten kohtien ja sopimusaukkojen korjaamiseen urakkasopimuksessa. Näin kirja auttaa myös erimielisyyksien ehkäisyssä ja johtaa parempiin sopimuksiin. Kirjassa olevat yksityiskohtaiset asia-, oikeustapaus- ja pykälähakemistot helpottavat tiedon löytämistä.

Aamukahviwebinaarimme kuten kirjakin on suunnattu kaikille niin talonrakentamisen hankkeiden kuin infrarakennushankkeiden YSE-ehtojen kanssa tekemisissä oleville sopimusosapuolille ja juristeille.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Ohjelma

klo 8.45 – 9.00
Linjat avataan, vapaamuotoista esittäytymistä

klo 9.00 – 9.05
Avaus
Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy
 

klo 9.05 - 9.30

Miksi tarvitset käsikirjan selvitäksesi YSEn tulkitsemisesta esim. lisä- ja muutostöissä?

Miten digikirja auttaa tiedon haussa?

Pia Klementjeff, varatuomari, Lexmentor Oy
Satu Laine, tuotepäällikkö, Rakennustieto Oy

 

klo 9.30 - 9.40
Aikaa kysymyksille


klo 9.40 - 09.45
Tilaisuuden päätös


Tervetuloa!

Voit ostaa kirjat verkkokaupastamme klikkaamalla kirjan kuvaa alla:

Lisätietoja:

Taina Raiski

taina.raiski@rakennustieto.fi

< Takaisin tapahtumiin