EtusivuajankohtaistatapahtumatVirtuaalinen aamukahvi: Kysymyksiä YSEstä – mistä vastauksia? Nyt myös 50 kysymystä YSEstä digikirjana
Virtuaalinen aamukahvi: Kysymyksiä YSEstä – mistä vastauksia? Nyt myös 50 kysymystä YSEstä digikirjana
22.9.2023
9.00 - 9.45
Teams
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

Varatuomari Pia Klementjeffin suosittu Kysymyksiä YSEstä 2 -digikirja saa nyt rinnalleen päivitetyn digikirjan myös aiemmin julkaistusta teoksesta 50 kysymystä YSEstä. Kirja kuuluu MentorBooks® -kirjasarjaan ja se on saatavilla ainoastaan Rakennustiedon verkkokaupasta. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Aamukahvilla Pia Klementjeff kertoo 50 kysymystä YSEstä -digikirjaan tehdyistä päivityksistä ja esittelee digikirjaan lisättyjä uusia hovioikeuksien ratkaisuja, joiden aihepiireinä ovat mm.

  • Muutostöiden menettelytapamääräykset tilaajan hyvitysvaatimuksen kannalta
  • Urakoitsijan suoritettavan viivästyskorvauksen enimmäismäärä. Onko viivästyssakko maksimi?
  • Tilaajan välitavoitesakkoja koskeva reklamaatiovelvollisuus
  • Lisä- ja muutostöitä koskevien menettelytapamääräysten noudattamatta jättäminen ja sen vaikutus urakoitsijan oikeuteen saada korvausta lisä- ja muutostöistä ja korotusta tavoite- ja kattohintaan
  • Ns. koontilaskujen maksamisen vaikutus lisä- ja muutostöiden tilaamisvaltuuksien ja -menettelyn kannalta.

Webinaariin ilmoittautuneet saavat myös Pia Klementjeffin kokoaman koosteen oikeustapauksien tunnistetiedoista. Aamukahvilla myös demoamme, miten digikirja helpottaa ja nopeuttaa tiedon hakua.

Kirjan käytännön tilanteisiin perustuvien kysymysten ja vastausten avulla lukijan on helppo ymmärtää YSEn soveltaminen ja kaikki asian ratkaisuun vaikuttavat seikat. Kirjassa annetaan lisäksi ennakoivan sopimisen ohjeita YSE-ehtojen tulkinnanvaraisten kohtien ja sopimusaukkojen korjaamiseen urakkasopimuksessa. Näin kirja auttaa myös erimielisyyksien ehkäisyssä ja johtaa parempiin sopimuksiin. Kirjassa olevat, ja digikirjassa ketterästi toimivat, yksityiskohtaiset asia-, oikeustapaus- ja pykälähakemistot helpottavat tiedon löytämistä.

Aamukahviwebinaarimme aivan kuten itse kirjakin on suunnattu kaikille talonrakentamisen hankkeiden ja infrarakennushankkeiden YSE 1998 -pohjaisten urakkasopimusten kanssa tekemisissä oleville sopimusosapuolille ja juristeille.

Ohjelma

Klo 8.45 - 9.00

Linjat avataan, vapaamuotoista esittäytymistä

Klo 9.00 - 9.05

Avaus

Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy

klo 9.05 - 9.25

50 Kysymystä YSESstä -digikirjaan lisätyt uudet oikeustapaukset

Pia Klementjeff, varatuomari, Lexmentor Oy

klo 9.25 - 9.35

Miten digikirja auttaa tiedon haussa?

Satu Laine, tuotepäällikkö, Rakennustieto Oy

klo 9.35 - 9.45
Aikaa kysymyksille ja tilaisuuden päätös

Ilmoittaudu tästä

< Takaisin tapahtumiin