EtusivuajankohtaistatapahtumatElinympäristö elämisen laadun kohottajana
Elinympäristö elämisen laadun kohottajana
1.2.2023
13–14.15
Helsingin kaupungintalo
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

Elinympäristö elämisen laadun kohottajana -tapahtumakokonaisuus kannustaa keskustelemaan viihtyisästä, arkea elävöittävästä sekä hyvin toimivasta rakennetusta ympäristöstä.


Tapahtumakokonaisuus koostuu kahdesta osasta: Helsingin Kaupungintalolla 1.2.2023 klo 13–14.15 käytävästä avoimesta keskustelutilaisuudesta sekä myöhemmin keväällä eri asukasryhmille järjestettävistä työpajoista, joissa kerätään kansalaisten mielipiteitä elämisen laatua nostavasta elinympäristöstä. Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmaa.


Keskustelutilaisuus: Elinympäristö, joka kohottaa elämisen laatua

1.2.2023 Helsingin kaupungintalolla klo 13–14.15

Tervetuloa mukaan keskustelemaan elämisen laadusta ja asukkaiden asumisen arvostuksia käsittelevästä tuoreesta tutkimustiedosta.

13–13.10. Elämisen laatua: Taustaa Suomen arkkitehtuuripoliittisesta ohjelmasta

Aleksi Lohtaja, Archinfo

13.10–14.05 Elämisen laatua: Näkökulmia asukkaiden asumisen arvostuksista

Anne Tervo, Aalto-yliopisto
Katja Maununaho, Tampereen yliopisto, ASUTUT -tutkimusryhmä
Sini Saarimaa, Rakennustietosäätiö RTS

13.45–14.05 Paneelikeskustelu, keskustelua moderoi Aleksi Lohtaja

14.05–14.15 Katse tulevaan

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Helsingin kaupungintalolla (ilmoittautuminen: https://www.archinfo.fi/tapahtumat/elinympäristö-elämisen-laadun-kohottajana) tai sitä voi seurata verkossa Helsinki-kanavalla.

Tutkimukselliset asukastyöpajat

Rakennustietosäätiö RTS sekä Tampereen yliopiston ASUTUT-tutkimusryhmä järjestävät keskustelevien työpajojen sarjan, jossa erilaisia asukkaita ja asukasryhmiä kutsutaan kertomaan näkemyksiään rakennetusta ympäristöstä, joka kohottaa elämisen laatua.

Haluamme kuulla erilaisten asukkaiden ajatuksia kaupunkiasumisen iloista ja haasteista sekä siitä, millainen on hyvinvointiasi tukeva elämisen ympäristö ja koti kaupungissa. Etsimme osallistujia noin kuuden hengen tutkimuksellisiin pienryhmäkeskusteluihin, joissa pääset keskustelemaan omista asumistoiveistasi. Työpajan kesto on noin 2 tuntia, johon sisältyy kahvi- ja teetarjoilu. Keskustelut äänitetään ja aineistot käsitellään anonyymisti ja luottamuksellisesti.


Osallistumalla työpajaan pääset keskustelemaan asumiseesi liittyvistä toiveista, tarpeista ja hyvinvoinnin tekijöistä vastaavan asumisen tilanteen omaavien ihmisten kanssa. Rennot keskustelutilaisuudet järjestetään Tampereella ja Helsingissä ryhmälle sopivina ajankohtina. Kerätty tieto auttaa asukkaiden hyvinvointia edistävässä tutkimuksessa.


Etsimme osallistujia seuraaviin asukasryhmiin:

Yhden hengen asuntokunnat

Kahden hengen asuntokunnat

Lapsiperheet


Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan tästä linkistä (https://survey.tuni.fi/lime/874681?lang=fi).


Lisätietoa tutkimukseen liittyen saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: asukastyopajat@tuni.fi

< Takaisin tapahtumiin