EtusivuajankohtaistatapahtumatOnline-koulutus: Mitä arkkitehdin, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijan tulee tietää RTS-ympäristöluokituksesta?
Online-koulutus: Mitä arkkitehdin, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijan tulee tietää RTS-ympäristöluokituksesta?
7.2.2023
12.15 - 16.00
Online
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne >


Hankkeissa, joissa tilaaja on on ottanut RTS-ympäristöluokituksen käyttöön hankkeen ohjaamiseksi, tulee myös arkkitehdin ja rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoiden ymmärtää ympäristöluokituksen vaatimukset. Tässä online-koulutuksessa kuulet, millaisia vaatimuksia RTS-ympäristöluokitus tuo hankkeelle, ja mitä vaatimuksia suunnitteluvaiheessa tulee ottaa huomioon. 

RTS-ympäristöluokituksen käyttö talonrakennushankkeiden ohjaamisessa ja työmailla kasvaa nopeasti, ja tällä hetkellä luokitusta käytetään lähes parissasadassa hankkeessa. Tässä koulutuksessa käsitellään RTS-ympäristöluokituksen uutta Hanke2022-kriteeristöä. 

RTS-ympäristöluokitus on rakennusalan yhdessä kehittämä luokitusjärjestelmä, joka ottaa aidosti huomioon suomalaiset olosuhteet ja lainsäädännön. Luokitus ja siihen liittyvä työkalu auttavat rakennushankkeen sisäilman laadun sekä akustiikka- ja valaistusolosuhteiden varmistamisessa, kosteusteknisten riskien hallinnassa ja kokonaisvaltaisesti energiatehokkaiden rakennusten toteuttamisessa. Luokitukseen liittyvässä työkalussa on valmiina luokituskriteerit ja -mittarit, joiden avulla hanketta ohjataan, ja työkalu ohjaa dokumentoimaan hankkeen kannalta keskeiset dokumentit. 

Osallistumisen hinta: 290 EUR + alv. Hintaan sisältyy koulutuksen jälkeen kahden kuukauden ajan voimassaoleva käyttöoikeus RT-ympäristötyökaluun. Ilmoittautumisen yhteydessä voit antaa meille myös toiveita siitä, mihin kysymyksiin erityisesti haluaisit vastauksia, ja pyrimme vastaamaan näihin kysymyksiin joko osana esityksiä tai koulutuspäivän loppupuolella kysymysten käsittelyyn varattuna aikana. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 6.2.2023 klo 16.00.

Ilmoittaudu hyvissä ajoin, sillä viimeistään sunnuntaina 5.2.2023 ilmoittautuneille lähetämme RT-ympäristötyökalun tunnukset ennen koulutusta. Tämän jälkeen ilmoittautuneet saavat tunnukset koulutuksen jälkeen.

 
Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi viimeinen peruutuspäivä on keskiviikko 1.2.2023. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ja poisjäänneistä veloitamme koko seminaarin hinnan. Voit myös lähettää toisen henkilön tilallesi esteen sattuessa. Koulutuksen toteuttamisen edellytyksenä on minimissään 8 osallistujaa. 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Voit jakaa kutsua sekä ilmoittautumislinkkiä kollegoillesi. Ohjelmamuutokset mahdollisia. 

Lisätietoja: Taina Raiski, Rakennustieto Oy (taina.raiski@rakennustieto.fi). 

Ohjelma


12.30 – 12.35 Koulutuksen avaus 

Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy 

12.35 – 12.55 RTS-ympäristöluokitus ohjaa rakennushanketta kestävästi taksonomian vaatimukset huomioiden

Jessica Karhu, tiimipäällikkö, ympäristöpalvelut, Rakennustieto Oy 

12.55 – 13.45 RTS-ympäristöluokituksen vaatimukset arkkitehdille, rakennesuunnittelijalle, lvi-suunnittelijalle ja sähkösuunnittelijalle

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy 

13.45 – 13.55 Tauko 

13.55 – 14.15 RTS EPD ja RTS-ilmastoseloste luotettavana lähdetietona hiilijalanjäljen laskentaan

Jukka Seppänen, tuotepäällikkö, EPD, Rakennustieto Oy 

14.15 – 14.35 Mitä M1-päästöluokitus kertoo suunnittelijalle rakennusmateriaaleista?

Katri Leino, tuotepäällikkö, M1-luokitus, Rakennustieto Oy 

14.35 – 15.05 RTS-ympäristöluokituksen vaatimukset arkkitehdille, rakennesuunnittelijalle, lvi-suunnittelijalle ja sähkösuunnittelijalle

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy 

15.05 – 15.10 Tauko 

15.10 – 15.25 Innovaatiot: hakeminen ja hyväksytyt innovaatiot

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy 

15.25 – 15.45 Auditointi ja käyttöönottovaiheen tarkastukset

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy 

15.45 – 15.55 Aikaa kysymyksille 

15.55 – 16.00 Tilaisuuden lopetus

Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy 

< Takaisin tapahtumiin