EtusivuajankohtaistatapahtumatOnline-koulutus: Mitä arkkitehdin, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijan tulee tietää RTS-ympäristöluokituksesta?
Online-koulutus: Mitä arkkitehdin, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijan tulee tietää RTS-ympäristöluokituksesta?
19.04.2023
12.15 - 16.00
Teams
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne >

Hankkeissa, joissa tilaaja on on ottanut RTS-ympäristöluokituksen käyttöön hankkeen ohjaamiseksi, tulee myös arkkitehdin ja rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoiden ymmärtää ympäristöluokituksen vaatimukset. Tässä online-koulutuksessa kuulet, millaisia vaatimuksia RTS-ympäristöluokitus tuo hankkeelle ja mitä vaatimuksia suunnitteluvaiheessa tulee ottaa huomioon.

 

RTS-ympäristöluokituksen käyttö talonrakennushankkeiden ohjaamisessa ja työmailla kasvaa nopeasti. Tällä hetkellä luokitusta käytetään lähes parissa sadassa hankkeessa. Tässä koulutuksessa käsittelemme RTS-ympäristöluokituksen uutta Hanke2022-kriteeristöä.

 

RTS-ympäristöluokitus on rakennusalan yhdessä kehittämä luokitusjärjestelmä, joka ottaa aidosti huomioon suomalaiset olosuhteet ja lainsäädännön. Luokitus ja siihen liittyvä työkalu auttavat rakennushankkeen sisäilman laadun sekä akustiikka- ja valaistusolosuhteiden varmistamisessa, kosteusteknisten riskien hallinnassa ja kokonaisvaltaisesti energiatehokkaiden rakennusten toteuttamisessa. Luokitukseen liittyvässä työkalussa on valmiina luokituskriteerit ja -mittarit, joiden avulla hanketta ohjataa. Työkalu myös ohjaa dokumentoimaan hankkeen kannalta keskeiset dokumentit.

Osallistumisen hinta: 290 EUR + alv. Hintaan sisältyy koulutuksen jälkeen kahdenkuukauden ajan voimassaoleva käyttöoikeus RT-ympäristötyökaluun. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 12.4.2023.

Kun ilmoittaudut viimeistään maanantaina 10.4.2023 klo 16.00, ennätämme lähettää sinulle tunnukset RT-ympäristötyökaluun ennen koulutusta. Tämän jälkeen ilmoittautuneet saavat tunnukset koulutuksen jälkeen. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, viimeinen peruutuspäivä on keskiviikko 12.4.2023. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista ja poisjäänneistä veloitamme koko seminaarin hinnan. Esteen sattuessa voit myös lähettää toisen henkilön tilallesi. Koulutuksen toteuttamisen edellytyksenä on vähintään kahdeksan osallistujaa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit esittää meille toiveita siitä, mihin kysymyksiin erityisesti haluaisit vastauksia. Pyrimme vastaamaan näihin kysymyksiin joko osana esityksiä tai koulutuspäivän loppupuolella kysymysten käsittelyyn varattuna aikana.


Lisätietoja: Taina Raiski, Rakennustieto Oy, taina.raiski@rakennustieto.fi

Ohjelma

12.15 – 12.30

Liittyminen online-tilaisuuteen

12.30 – 12.35

Koulutuksen avaus

Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy

                                   

12.35 – 12.55

RTS-ympäristöluokitus ohjaa rakennushanketta kestävästi taksonomian vaatimukset huomioiden

Jessica Karhu, tiimipäällikkö, ympäristöpalvelut, Rakennustieto Oy

12.55 – 13.45

RTS-ympäristöluokituksen vaatimukset arkkitehdille, rakennesuunnittelijalle, lvi-suunnittelijalle ja sähkösuunnittelijalle

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy

13.45 – 13.55

Tauko

13.55 – 14.15

RTS EPD ja RTS-ilmastoseloste luotettavana lähdetietona hiilijalanjäljen laskentaan

Jukka Seppänen, tuotepäällikkö, EPD, Rakennustieto Oy

14.15 – 14.35

Mitä M1-päästöluokitus kertoo suunnittelijalle rakennusmateriaaleista?

Katri Leino, tuotepäällikkö, M1-luokitus, Rakennustieto Oy

14.35 – 15.05

RTS-ympäristöluokituksen vaatimukset arkkitehdille, rakennesuunnittelijalle, lvi-suunnittelijalle ja sähkösuunnittelijalle

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy

15.05 – 15.10

Tauko

15.10 – 15.25

Innovaatiot: hakeminen ja hyväksytyt innovaatiot

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy

15.25 – 15.45

Auditointi ja käyttöönottovaiheen tarkastukset

Petri Jaarto, tuotepäällikkö, RTS-ympäristöluokitus, Rakennustieto Oy

15.45 – 15.55

Aikaa kysymyksille

15.55 – 16.00

Tilaisuuden lopetus

Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

< Takaisin tapahtumiin