EtusivuajankohtaistatapahtumatPehmeä kaupunki -kirjan julkistamistilaisuus, Helsinki
Pehmeä kaupunki -kirjan julkistamistilaisuus, Helsinki
3.10.2022
15.00–16.30
Työpajankatu 8, 00580 Helsinki
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

Tervetuloa Pehmeä kaupunki -kirjan julkistamistilaisuuteen!

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tapahtumassa 100 paikkaa. Ilmoittaudu ja varmista paikkasi!

Tapahtuma on nyt loppuunvarattu, mutta sitä on myös mahdollista seurata streamina.

Turun julkistamistilaisuuteen on vielä paikkoja!

Skotlantilainen arkkitehti David Sim luonnostelee Pehmeä kaupunki – hyvän kaupunkielämän perusteet -kirjassaan kaupunkia, jossa tiivis rakentaminen sopeutuu ihmisen mittakaavaan ja muuttuviin tarpeisiin. Pehmeä kaupunki tuo erilaiset ihmiset yhteen ja korostaa arjen pieniä iloja. Kirjan suomenkielisessä käännöksessä on oma osio suomalaiselle pehmeälle kaupungille.

Simin pehmeässä kaupungissa nukut yösi rauhassa ikkunat auki ja pääset heti kotiovelta kävellen asioille. Ihmiselle suunnitellussa kaupungissa talot eivät peitä taivasta, aukiot vuorottelevat rakennusten kanssa muodostaen suojaisia katveita oleskelulle. Puistikot varjostavat kesän paahteelta ja suojaavat talven viimoilta.

Pehmeä kaupunki tarjoaa ideoita, opastusta ja innoitusta kaikille kaupunkirakentamisesta kiinnostuneille. Kirja on kuvitettu suunnitteluideoilla, joilla kaupungista voi tulla nykyistä tehokkaampi, viihtyisämpi ja vahvemmin ympäristöönsä kytketty.

"Soft City ei ole niinkään kirja, jota istutaan lukemaan kuin kirja, joka kutsuu lukijan tutkimusretkelle. Se on erittäin visuaalinen: hyödyllisillä tapaustutkimuksilla ja omaperäisillä ideoilla varustettu, inspiroivilla valokuvilla ja piirroksilla kuvitettu. Se kannattaa todella hankkia fyysisenä kirjana e-kirjan sijaan." Spacing

Tilaisuudessa David Sim kertoo kirjasta ja kirjoitustyöstä, minkä jälkeen on paneelikeskustelu ja aikaa yleisön kysymyksille.

Tilaisuus on kaksikielinen: esitykset ja paneelikeskustelu ovat englanniksi. Yleisökysymyksiä otetaan myös suomeksi.

 

David Sim: Pehmeän kaupungin keskeisistä ideoista

Paneelissa David Simin kanssa keskustelevat Maria Jaakkola, Helsingin KYMP, Juha Kostiainen, YIT Rakennus Oyj sekä Dan Mollgren, Porvoon kaupunki, paneelin moderoi Jani Päivänen, Sweco.

< Takaisin tapahtumiin