EtusivuajankohtaistatapahtumatVirtuaalinen aamukahvi: ROK ja KOR rokkaavat edelleen – tutustu uusiin digikirjoihin
Virtuaalinen aamukahvi: ROK ja KOR rokkaavat edelleen – tutustu uusiin digikirjoihin
12.4.2024
9.00 - 9.45
Teams
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

Ajantasaista, vuosittain päivittyvää rakentamisen kustannustietoa tarjoavat uudet Rakennusosien kustannuksia ROK ja Korjausrakentamisen kustannuksia KOR -käsikirjat julkaistiin 19.3.2024.

ROK ja KOR -käsikirjat julkaistiin nyt jo toisen kerran digikirjoina. Digikirja tarjoaa monia etuja perinteiseen painettuun käsikirjaan verrattuna. Sähköisen haun avulla löydät digikirjasta haluamasi tiedon nopeammin kuin perinteisestä painetusta kirjasta. Myös eri rakennevaihtoehtojen vertailu on digikirjassa kätevää. Digikirjan käyttäjänä saat automaattisesti käyttöösi vuosittain päivitettävän ja uuden sisällön, minkä lisäksi sinulla on käytössäsi myös aikaisemmin julkaistut digikirjat. Voit hankkia organisaatiollesi digikirjan organisaatiolisenssin, jolloin digikirjan sisältämä tieto on aina koko organisaation käytössä ja kulkee näppärästi aina mukana mobiililaitteissa.

ROK ja KOR -käsikirjoissa esitetään ajantasainen kustannustieto rakenteittain. Kirjat sisältävät pien-, rivi- ja kerrostalojen sekä teollisuusrakennusten rakenteiden kustannuksia, jotka on eritelty työn ja materiaalien osalta menekkeihin ja kustannuksiin. Käsikirjat toimivat tietolähteinä rakennus- ja elinkaarikustannusten arviointiin, vaihtoehtoisten ratkaisujen ja tarjousten vertailuun sekä toteutuneiden kustannusten seurantaan. Teoriasivujen kustannuskoonnit ja mallilaskelmat kokoavat myös yhteen eri rakenteiden kustannusmuutosten vaikutukset. Molempien kustannuskirjojen teoriasisällöt ovat keskenään samankaltaisia. KOR -käsikirja sisältää erityisesti korjausrakentamiseen kohdennettua tietoa, josta esimerkkinä voi mainita luvun energiakorjauksista. Käsikirjat tukevat myös Ratu-kustannuslaskentaohjelman käyttöä.

Tervetuloa virtuaaliselle aamukahvillemme kokemaan, kuinka ROK ja KOR helpottavat kustannuslaskentaa ja kuinka kätevästi kustannustieto on digikirjojen kautta käytettävissä.

Ohjelma

klo 9.00 - 9.05

Avaus

Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy

klo 9.05 - 9.15

ROK- ja KOR-kirjojen sisällöt ja nostoja kustannusmuutoksista

Rita Lindberg, kustannuspäällikkö, Mittaviiva Oy

klo 9.15 - 9.25

Miten digikirja toimii?

Satu Laine, tuotepäällikkö, Rakennustieto Oy

klo 9.25 - 9.40

Miten hyödynnän ROK- ja KOR-kirjoja kustannuslaskennassa ja Ratu-kustannuslaskennan rinnalla?

Rita Lindberg, kustannuspäällikkö, Mittaviiva Oy

klo 9.40 - 9.45

Aikaa kysymyksille ja tilaisuuden päätös

< Takaisin tapahtumiin