EtusivuajankohtaistatapahtumatRT-urakoitsijan tuotetiedon ja RT-tuotetiedon esittely ja koulutus 23.3.2023
RT-urakoitsijan tuotetiedon ja RT-tuotetiedon esittely ja koulutus 23.3.2023
23.3.2023
9.00-10.00
Teams
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

Tervetuloa RT-tuotetiedon esittelyyn ja koulutukseen!

Tilaisuuden ohjelmaa muokataan osallistujien tarpeiden ja taustan mukaan, jotta kaikki saavat tilaisuudesta mahdollisimman paljon irti.

Alustava ohjelma:

Yleiskatsaus RT-tuotetietoon

- Mitä palvelukokonaisuuteen kuuluu, ketkä sitä käyttävät ja miten eri osapuolet ja koko rakennusala hyötyvät siitä

Demo RT-urakoitsijan tuotetieto -palvelusta

- Mikä on RT-urakoitsijan tuotetieto, miten se toimii ja miten se helpottaa työmaiden arkea. Lisäksi kerromme mitä kehitystoimenpiteitä palveluun parhaillaan tehdään.

Kysymyksiä, keskustelua tai esim. muiden RT-tuotetiedon palveluiden demoja

Tuotetoimittajien ja työmaiden arkea helpottamassa,

Teemu


Teemu Rantanen
tiimipäällikkö
Rakennustieto Oy
puh. 040 709 9917
teemu.rantanen@rakennustieto.fi

Ilmoittaudu mukaan >

Hyvä tietää RT-tuotetiedosta

RT-tuotetiedon palvelukokonaisuus muodostuu kansallisesta rakennustuotteiden RT-tuotetietokannasta ja sitä hyödyntävistä palveluista. Kansallista RT-tuotetietokantaa hyödyntää Rakennustiedon kaksi omaa palvelua ja lisäksi rajapinnan kautta tietokannan tiedot voi virrata mihin tahansa järjestelmään.

Kansallista RT-tuotetietokantaa hyödyntää siis Suomen rakennusliikkeiden ja suunnittelijat sekä rajapintojen kautta eri rakennusalan järjestelmät. Tämä parantaa rakennusalan tuottavuutta sekä säästää kaikkien osapuolien aikaa ja resursseja kun rakennustuotteisiin liittyvät tiedot ja dokumentit virtaavat järjestelmien ymmärtämässä rakenteellisessa muodossa sen sijaan että niitä läheteltäisi sähköpostitse tai etsittäisi eri valmistajien verkkosivuilta.

Hankinnassa ja suunnittelussa RT-tuotetietokannan tietoja hyödynnetään, kun vertaillaan tuotteiden ominaisuuksia tuotteiden valinnassa ja suunnitelmiin merkittyjen tuotteiden vaihdossa.

Työmaat käyttävät RT-tuotetiedon palvelua pakollisten rakennustuotteiden kelpoisuuden todentamisen, kemikaaliluettelon ja luovutusaineiston hoitamiseen. Lisäksi palvelussa voi todentaa hiilijalanjäljen ja se tukee ympäristöraportoinnin tekemisessä. Palvelua käyttää iso määrä Suomen rakennusyrityksiä ja muun muassa kaikki isoimmat kuten YIT, Skanska, Fira, SRV, Bonava, Lujatalo ja NCC.

Palvelun käytön ja rakennusalan kokonaistehokkuuden kannalta on tärkeää, että kaikki Suomessa työmailla käytettävät rakennustuotteet löytyvät Rakennustiedon kansallisesta tuotetietokannasta.

< Takaisin tapahtumiin