EtusivuajankohtaistatapahtumatUusi KorjausRYL - työkalu kiertotalouden toteuttamiseen purkuhankkeissa
Uusi KorjausRYL - työkalu kiertotalouden toteuttamiseen purkuhankkeissa
14.09.2022
klo 12.00 - 16.00
Vimeo - Online-lähetys
Ilmoittaudu tästä
Katso tallenne ja esitysmateriaalit >Katso tallenne >

KorjausRYLin sisältöä on uudistettu keväällä 2022 ja se kattaa nyt sekä korjaushankkeet että kokonaispurkuhankkeet. Purkutöitä ja esiselvityksiä koskeviin lukuihin on tuotu kiertotaloutta edistävät vaatimukset ja ohjeet. KorjausRYLissä esitetään myös julkisivukorjausten laatuvaatimuksia yleisimmille korjausmenetelmille sekä korjaustyön lopputulokselle. Tule kuulemaan, miksi korjaus- ja purkuhankkeissa kannattaa vaatia KorjausRYLin mukaista laatua ja miten vaatimukset viedään osaksi sopimuksia.

Kuulemme myös, miten uudistuva ja kehittyvä lainsäädäntö ohjaa purkamista ja purkumateriaalien ja -tuotteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Webinaarista saat tietoa ja näkemyksiä seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten rakentamislaissa on otettu huomioon kiertotalous ja uudelleen käytettävien tuotteiden tuotekelpoisuuden osoittamisen nykytila ja kehittämisen tarpeet?
  • Miten KorjausRYL auttaa purku-urakoiden suunnittelussa, urakka-asiakirjojen laadinnassa, tarjouspyyntöjen valmistelussa, toteuttamisessa ja valvonnassa?
  • Millaisia työkaluja on tarjolla haitta-ainetutkimusten tilaamiseen ja toteuttamiseen purku- ja korjaushankkeissa? Ja miksi myös kosteus- ja sisäilmatekniset kuntotutkimukset ovat keskeisiä kiertotalouden näkökulmasta?
  • Mitä haasteita purkumateriaalien ja -tuotteiden hyödyntämisessä on tänä päivänä? Millä keinoilla purkumateriaalien ja -tuotteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä voitaisiin edistää?

KorjausRYListä julkaistiin RYL-palvelussa uusi versio 29.4.2022. KorjausRYLiä ei julkaista enää kirjana.

Koulutus on hyödyllinen tilaajille, rakennuttajille, suunnittelijoille, esiselvitysten ja kuntotutkimusten tekijöille sekä urakoinnin ja valvonnan parissa työskenteleville ammattilaisille. Koulutukseen ilmoittautuneille tarjoamme KorjausRYL-verkkopalvelun tutustumishintaan (-10 % organisaatiolisenssin ovh-hinnasta, tarjous koskee lisenssin ensimmäistä vuotta ja tarjous on voimassa aikavälillä 14.9.2022 -  5.10.2022 saakka) ja kerromme tästä lisää koulutuksen lopuksi.

Yhden osallistujan hinta 180 EUR + alv 24 %. Mikäli osallistujia yhdestä organisaatiosta on enemmän kuin kolme, kysy ryhmäalennusta. Varaa päivä kalenteriin ja ilmoittaudu mukaan tämän ajankohtaisen asian äärelle! Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 13.9.2022 klo 16.00. Peruuttamatta jätetyistä poisjäänneistä veloitamme koko seminaarin hinnan. Voit myös lähettää toisen henkilön tilallesi esteen sattuessa.

Voit jakaa kutsua sekä ilmoittautumislinkkiä kollegoillesi. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Lisätietoja:
Jaana Matilainen, Rakennustieto Oy, gsm 040 5080 985 ja jaana.matilainen@rakennustieto.fi

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Tulevaa muuta korjausrakentamiseenliittyvää koulutustamme:

Haitta-ainetutkimusten tilaamista jatekemistä koskevat RT-ohjekortit on päivitetty uusimman lainsäädännönmukaisiksi ja uudet RT-ohjekortit julkaistaan syksyn 2022 aikana. Asbestin lisäksion monia muita haitta-aineita, jotka olemassa olevista rakenteista tuleekorjaushankkeiden lähtötietoina selvittää. Uusien RT-ohjekorttien sisältöä janiiden mukaista haitta-ainetutkimusten tilaamista ja tekemistä käsittelemmeomassa puolen päivän koulutuksessa Uudet haitta-ainetutkimusten RT-ohjekortit ja niiden keskeisetmuutokset 13.10.2022 klo 9.00 – 13.00. Lisätietoa koulutuksistammelöydät tapahtumistamme nettisivuiltamme.

OHJELMA

Aika:  keskiviikko 14.9.2022 klo 12.00 – 16.00

Tilaisuus järjestetään webinaarina.

klo 11.50 – 12.00  
Liittyminen online-tilaisuuteen. Suosittelemme liittymistä hyvissä ajoin. Osallistumislinkki tilaisuuteen lähetetään ilmoittautumisvahvistuksessa ja se liitetään myös kalenterivaraukseen.

klo 12.00 – 12.05
Tervetuloa
Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy

klo 12.05 – 12.45  
Uudistuva ja kehittyvä lainsäädäntö
Mikko Koskela, hallitussihteeri, ympäristöministeriö

Puheenvuorossa käsitellään rakentamislain tuomia mahdollisuuksia purkumateriaalien kiertotalouden edistämiseksi sekä uudelleen käytettävien rakennustuotteiden tuotehyväksynnän nykytilaa ja kehittyvää rakennustuoteasetusta.

klo 12.45 –  13.05    
Tilaajan tavoittelema laatu – RYL tilaajan apuna
Mika Huhtala, kampusarkkitehti, Helsingin yliopisto

klo 13.05 – 13.25  
KorjausRYLin sisältö ja verkkopalvelun käyttö sekä tuore purkamiseen liittyvä sisältö
Ilkka Friman, tiimipäällikkö, Rakennustieto Oy

klo 13.25 –  13.30
Tauko

klo 13.30 –  14.10    
Purkukartoitus KorjausRYLin mukaisesti ja keskeiset purkuhankkeen selvitykset ja suunnitelmat
Katja Lehtonen, yrittäjä, Ytekki Oy

klo 14.10 –  14.20
Tauko

klo 14.20 –  14.50  
Millaisia työkaluja on tarjolla haitta-ainetutkimusten tilaamiseen ja toteuttamiseen purku- ja korjaushankkeissa? Miksi myös kosteus- ja sisäilmatekniset kuntotutkimukset ovat keskeisiä kiertotalouden näkökulmasta?
Jarno Komulainen, FM, tiimipäällikkö, Vahanen Rakennusfysiikka Oy

klo 14.50 –  15.45
Paneeli: Mitä haasteita purkumateriaalien ja-tuotteiden hyödyntämisessä on tänä päivänä? Millä keinoilla purkumateriaalien ja -tuotteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä voitaisiin edistää?
Tuotekelpoisuusasiantuntijan näkökulma: Antti Koponen, Rasek Consulting
Purkukartoittajan näkökulma: Laura Kainulainen, kestävän kehityksen päällikkö, rakennetekniikka, Ramboll Finland Oy
Rakennesuunnittelun näkökulma: Elli Kinnunen, kestävän kehityksen teknologia, A-Insinöörit Suunnittelu Oy
Purku-urakoitsijan näkökulma: Kati Tuominen, markkinointi- ja kehitysjohtaja, Purkupiha Group Oy
Purkumateriaalista rakennusmateriaaliksi -näkökulma: Katja Lehtonen, yrittäjä, Ytekki Oy
Rakennusvalvonnan näkökulma: Erkki Luokkanen, rakenneyksikön päällikkö, Helsingin kaupunki, Rakennusvalvontapalvelut

Paneelikeskustelua moderoi Jaana Matilainen, Rakennustieto Oy.

klo 15.50 – 16.00  
Miten saan KorjausRYL-palvelun käyttööni ja tilaisuuden lopetus
Jaana Matilainen, johtaja, yhteiskuntasuhteet, Rakennustieto Oy

< Takaisin tapahtumiin