50 kysymystä YSEstä ja Kysymyksiä YSEstä 2 –  käytännönläheiset oppaat YSEn hallintaan ja soveltamiseen
  • Kysymyksiä ja vastauksia YSE-ehtojen soveltamisesta käytännön ongelmatilanteissa.
  • Tuoreimman oikeuskäytännön ja -kirjallisuuden kannanottoja YSE-ehtojen tulkintaan.
  • Ennakoivan sopimisen ohjeita YSEn tulkinnanvaraisten kohtien korjaamiseen urakkasopimuksessa.
LVI-kortisto – ammattilaisen tietolähde taloteknisiin ratkaisuihin
  • LVI-kortisto on kattavin tietosisältö talotekniikan rakennuttamiseen, suunnitteluun, asennukseen ja kunnossapitoon.
  • Jatkuvasti päivittyvä tietopalvelu on tehty ammattilaisten tarpeisiin, yhdessä alan toimijoiden kanssa.
  • Hyvin suunniteltu ja rakennettu talotekniikka vaikuttaa ratkaisevasti tilojen toimivuuteen, käyttäjien hyvinvointiin ja asumismukavuuteen.
  • Talotekniikka-alaa ohjaavat lait ja määräykset, yleiset laatuvaatimukset ja ohjeet hyvään talotekniikkaan ovat löydettävissä ja käytettävissä kätevästi sähköisessä muodossa.
  • Kortistot päivittyvät jatkuvasti.
LVI-kortisto
Tilaa lisenssiPyydä esittelyKirjaudu palveluun

Haluatko lisätietoa?
Ota yhteyttä!


Tomi Uschanov myyntipäällikkö
tomi.uschanov@rakennustieto.fi
040 922 4343

Voit myös täyttää lomakkeen. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
Kiitos viestistäsi! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

50 kysymystä YSEstä -kirjan kysymykset avaavat Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen (YSE 1998) soveltamistilanteita, joihin liittyy tulkintaongelmia tai joihin on vaikeaa löytää vastausta omin avuin.

Kirjassa käsitellään tuoreimman oikeuskäytännön ja -kirjallisuuden kannanottoja YSE-ehtojen tulkintaan ja soveltamiseen sekä muita asioita, jotka eivät selviä pelkästään ehtojen tekstiä lukemalla. Käytännön tilanteisiin perustuvien kysymysten ja vastausten avulla lukijan on helppo ymmärtää YSEn soveltaminen ja kaikki asian ratkaisuun vaikuttavat seikat.

Kirjassa annetaan lisäksi ennakoivan sopimisen ohjeita YSE-ehtojen tulkinnanvaraisten kohtien ja sopimusaukkojen korjaamiseen urakkasopimuksessa. Näin kirja auttaa myös erimielisyyksien ehkäisyssä ja johtaa parempiin sopimuksiin.

Kirjan lopussa olevat yksityiskohtaiset asia-, oikeustapaus- ja pykälähakemistot helpottavat tiedon löytämistä. 50 kysymystä YSEstä -digikirja on aiemmin painetun kirjan päivitetty rinnakkaisteos, johon on lisätty mm. uusia oikeustapauksia ja viittauksia Kysymyksiä YSEstä 2 -digikirjaan.

Kysymyksiä YSEstä 2 -kirjan 32 kysymystä avaavat Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen (YSE 1998) soveltamistilanteita, joihin liittyy tulkintaongelmia tai joihin on vaikeaa löytää vastausta omin avuin.

Teos jatkaa Pia Klementjeffin 2013 ilmestyneen 50 kysymystä YSEstä -kirjan teemaa.

Kysymyksiä YSEstä 2 -kirjan kysymykset ovat – jos mahdollista – aiempaa mutkikkaampia. Siksi myös niihin liittyviä oikeustapauksia selostetaan laajasti ja yksityiskohtaisesti.

Klementjeff on usean kysymyksen kohdalla käynyt läpi eri oikeusasteiden päätökset perusteluineen. Näin lukija saa hyvän käsityksen erimielisyystilanteiden tapahtumista ja siitä, miksi kyseiseen lopputulokseen on lopulta päädytty.

Tuoreimman oikeuskäytännön lisäksi kirjassa tuodaan esiin alan kirjallisuuden kannanottoja YSE-ehtojen tulkintaan ja soveltamiseen sekä muita asioita, jotka eivät selviä pelkästään ehtojen tekstiä lukemalla.

Käytännön tilanteisiin perustuvien kysymysten ja vastausten avulla lukijan on helppo ymmärtää YSEn soveltaminen ja kaikki asian ratkaisuun vaikuttavat seikat.

Kirjassa annetaan lisäksi ennakoivan sopimisen ohjeita YSE-ehtojen tulkinnanvaraisten kohtien ja sopimusaukkojen korjaamiseen urakkasopimuksessa. Näin kirja auttaa myös erimielisyyksien ehkäisyssä ja johtaa parempiin sopimuksiin.

Kirjan lopussa olevat yksityiskohtaiset asia-, oikeustapaus- ja pykälähakemistot helpottavat tiedon löytämistä.

Kaikille YSE-ehtojen käyttäjille

Kirjat sopivat käsikirjoiksi kaikille YSE-ehtojen kanssa tekemisissä oleville. Helppolukuisuutensa ansiosta ne soveltuvat yhtä hyvin työmaalle kuin konsultin ja hankinta- tai tarjoustiimin työpöydälle. Niiden kysymyksistä ja vastauksista on hyötyä myös juristeille.

Saatavilla myös digikirjoina

Kirjat on saatavana myös verkossa julkaistavana, vuosittain päivitettävänä digikirjoina. Helppokäyttöisistä, ajantasaisista ja mobiililaitteissa kätevästi mukana kulkevista digikirjoista löytää nopeasti vastauksen moneen ongelmaan urakkasopimuksia laadittaessa ja rakennusprojekteja hoidettaessa.

50 kysymystä YSE:stä ja Kysymyksiä YSE:stä 2 -kirjat tukevat toisiaan

50 kysymystä YSEstä -digikirjasta on viittauksia Kysymyksiä YSEstä 2-digikirjaan.

50 kysymystä YSEstä

Pia Klementjeff
Lexmentor Oy, Rakennustieto Oy
2013
ISBN 978-952-267-019-9
ISBN 978-952-267-470-8 (digikirja)

Kysymyksiä YSEstä 2

Pia Klementjeff
Lexmentor Oy, Rakennustieto Oy
2022
ISBN 978-952-267-304-6
ISBN 978-952-267-433-3 (digikirja)
Kirjojen tekijä, varatuomari, OTK, Pia Klementjeff on koko pitkän uransa ajan toiminut rakentamisen lakiasioiden parissa monien eri toimialojen osapuolten neuvonantajana ja myös riita-asioissa asiamiehenä tuomioistuimissa. 

Osallistuminen lukuisien rakennusalan vakioehtojen (kuten YSE 1998) ja sopimusasiakirjojen laadintaan on antanut laaja-alaista näkemystä rakennusalan sopimusmaailmaan. Hän on kouluttanut yleisissä ja yrityskohtaisissa koulutustilaisuuksissa tuhansia rakennusalan henkilöitä sopimusasioissa, erityisesti YSE 1998-ehdoista. Hän on tunnettu käytännönläheisestä lähestymistavastaan ja päämäärästään vähentää erimielisyystilanteita ennakoivalla sopimisella. Vuodesta 2005 hän on toiminut rakentamisen juridiikkaan erikoistuneen yrityksensä Lexmentor Oy:n toimitusjohtajana.

Tekijältä aiemmin ilmestynyt

Perusteellinen ja käytännönläheinen kommentaari sivu-urakan alistamissopimuksesta RT 80271. 

Sivu-urakan alistaminen — käytännön opas urakkamuodon hallintaan
Pia Klementjeff |Lexmentor Oy, Rakennustieto Oy 2009
ISBN 978-951-682-929-9 | 128 s.
Tilaa Rakennustietokaupasta
Tilaa digikirjalisenssit: tilaukset.rakennustieto.fi