Älä kuuklaa, hae rakennustuotteesi jatkossa RT-tuotetiedosta

RT-tuotetiedon haku -palvelu uusitaan täysimääräisesti toukokuuhun 2023 mennessä. Nykyinen RT-tuotetiedon tietokantaa hyödyntävä maksuton haku-palvelu löytyy osoitteesta www.rttuotetieto.fi. Nykyinen sivusto on jäänyt hurjaa kyytiä kasvaneiden tuotemäärien jalkoihin, jonka myötä sen suorituskyky ei vastaa enää nykyvaatimuksia. Myös teknisen ominaisuustiedon määrä hyydyttää nykyistä palvelua. 

  

Uusi sivusto tulee olemaan nopeampi ja täsmällisempi rakennustuotteiden hakemiseen kuin samojen tuotteiden googlaus. Hakutulokset tulevat salamannopeasti ja täsmällisesti. Tuloksia voi suodattaa monenlaisilla tuotetiedoilla, kuten lämmönjohtavuudella, hiilijalanjäljellä tai muilla olennaisilla teknisillä vaatimuksilla. 

  

RT-tuotetiedon hakua voi käyttää soveltuvien tuotteiden etsimiseen, tuotevaihtojen tekemiseen, tuotteiden vertailuun, tuotekelpoisuusdokumenttien tarkasteluun tai esimerkiksi vähähiilisimmän tuotteen etsintään. Käyttötapausten toteuttamiseksi RT-tuotetietoon on purettu rakenteelliseen muotoon EPD-ympäristöselosteista peräisin olevat hiilijalanjälkitiedot. Lisäksi RT-tuotetiedossa oleviin tuotteisiin on yhdistetty keskimääräistä SYKEn co2data.fi-tietokannasta peräisin olevaan hiilijalanjälkitietoa. Ympäristötietojen lisäksi rakenteelliseen muotoon on purettu tuotteiden suoritustasoilmoituksista peräisin olevaa teknistä ominaisuustietoa. 

  

Teknisen ominaisuustiedon määrää ja laatua tullaan kehittämään palvelun julkaisuun asti voimakkaasti, mutta työsarkaa jatketaan palvelun julkaisun jälkeenkin. Jatkossa kykenemme tallentamaan tietokantaan kaikkea sellaista teknistä ominaisuustietoa, jota toimittajalla on tuotteistaan tiedossa. Nämä tiedot julkaistuvat RT-tuotetiedon haun lisäksi erillisessä RT-urakoitsijan tuotetieto -palvelussa ja rajapinnoissa. 

  

Tuotetoimittajan kannattaa varmistaa, että RT-tuotetiedosta löytyvät tuotetiedot ovat ajan tasalla haku-palvelun julkaisuun eli toukokuuhun 2023 mennessä. Erityisen tärkeää on toimittaa mahdolliset tekniset ominaisuustiedot ja EPD-ympäristöselosteet. EPD:t puramme puolestasi rakenteelliseen muotoon. 

Lisätietoja:

Sami Saari
Liiketoiminnan kehityspäällikkö
sami.saari@rakennustieto.fi

Liity RT-tuotetiedon tietokantaan >

Ilmoittaudu RT-tuotetiedon esittelyihin ja maksuttomiin koulutuksiin >

Tilaa uutiskirje, jotta pysyt ajan tasalla kehityksestä >

Lisätietoa RT-tuotetiedosta >

< Takaisin blogiin