GTIN-koodi on avain rautakauppaostojen tuotetietojen saamiseksi työmaalle 

RT-urakoitsijan tuotetiedossa on käytössä toimintamalli, jossa rautakaupoista ostettujen tuotteiden dokumentit saa lisättyä helposti rakennusprojektille ostopaikasta saatavan GTIN-koodi-listauksen perusteella. Tämän myötä dokumentit ja niiden tiedot ovat automaattisesti käytössä kemikaaliluettelossa, luovutusaineistossa, tuotekelpoisuuden toteamisessa ja ympäristöluokituksen hakemisessa. Toimintamalli on käytössä useamman eri toimijan kanssa, joista esimerkkinä voidaan mainita STARK.

 

Tuotteiden dokumenttien saamisen edellytyksenä on, että tuotteiden valmistajat tai maahantuojat ovat toimittaneet kyseisten tuotteiden GTIN-koodit ja dokumentit kansalliseen Tuotetiedon tietokantaan. Tuotetoimittajat, jotka eivät vielä ole tietokannassa mukana, kertovat isoimmaksi syyksi sen, että heidän asiakkaansa eivät ole esittäneet heille vaadetta liittyä mukaan. Voimme siis jokainen omalta osaltamme auttaa tässä asiassa. Yksi tapa on laittaa puuttuvasta tuotetoimittajasta minulle viesti, jonka voin välittää eteenpäin tuotetoimittajan yhteyshenkilölle. 

 

Tukisivulta löytyy työmaille ohjeet ja ajantasainen lista siitä, miten miltäkin rautakaupalta tuotelistat pyydetään. Voitte vinkata listalta puuttuvia rautakauppoja olemaan yhteydessä minuun kyseisen toimintamallin sopimiseksi.  

 

Muita uudistuksia 

Osana Rakennustiedon brändiuudistusta RT-urakoitsijan tuotetiedon nimi tulee muuttumaan Tuotetiedon hallintapalveluksi. Muutos tuodaan näkyväksi palveluun syksyn aikana. 

Palveluun on myös kesäkuun aikana tehty paljon käyttäjien toivomia pieniä, mutta tärkeitä käytettävyysparannuksia. Tutustuthan näihin palvelun yläpalkin tiedotteet-sivun kautta. 

 

Tervetuloa kuulemaan lisää kuukausittaisiin mukaviin koulutustilaisuuksiin! 

 

Kaikille rakentajille aurinkoista kesää, 

Teemu Rantanen 

Tuotetiedon tiimipäällikkö 

< Takaisin blogiin