Hyödynnä RT-urakoitsijan tuotetiedon uudet ominaisuudet

RT-urakoitsijan tuotetieto on kehittynyt tänä vuonna vauhdilla. Nyt viimeistään jokaisen pääurakoitsijan kannattaa varmistaa, että organisaatiossanne on hyödynnetty kaikkia uusia ominaisuuksia. Joidenkin ominaisuuksien käyttöön ottaminen vaatii myös hieman toimenpiteitä ennen kuin niitä saa hyödynnettyä.

Kemikaaliluettelon jakaminen QR-koodilla

Ensinnäkin suosittelen jokaista kokeilemaan ja ottamaan käyttöön QR-koodilla jaettavan kemikaaliluettelon. Sen avulla kemikaaliluettelon tekeminen helpottuu ja on miellyttävämpää. Samalla työturvallisuus paranee, kun oikeat ajantasaiset tiedot ovat oikeasti työntekijöiden saatavilla.

Tuotemäärä kasvaa ja ominaisuudet kehittyvät

Suunnittelijoiden kutsumista urakalle helpottaa reilusti se, kun nykyään tuotekelpoisuuden voi ruksia suunnittelijalle jo samalla, kun lähettää hänelle kutsun urakkaan. Toinen paljon toivottu ominaisuus oli tuotteiden raahaaminen kansiosta toiseen hankkeen sisällä. Uusittu tuoteyhteenveto on paljon selkeämpi, jolloin lopullisen luovutusaineiston koostaminen on helpompaa.


Kansallisen RT-tuotetietokannan tuotteiden ja tuotteilla olevien dokumenttien määrät ovat viimeisen vuoden aikana kasvaneet yli 30 %. Tämä tarkoittaa sitä, että työmaallesi suoraan lisättävien tuotteiden määrä on kasvanut valtavasti. Haun logiikkaa pyritään parantamaan loppuvuoden aikana, jotta sen avulla löytäisi vielä helpommin halutun tuotteen. Siihen asti hakusanojen kanssa joutuu käyttämään välillä luovuutta tai GTIN koodia.  

Määritä pääkäyttäjä(t) ja päivitä käyttäjäroolit

Lopuksi enemmän pääkäyttäjille suunnattua asiaa. Organisaationne on hyvä varmistaa, että RT-urakoitsijan tuotetieto -palvelun pääkäyttäjä(t) on määritetty. Pääkäyttäjiä koskee erityisesti uusi lisenssienhallinta, SSO kirjautumisen tuki, palvelun sisäisen käyttäjähallinnan kehitys ja päivitetyt käyttäjäroolit.

Uusi lisenssienhallinta otettiin käyttöön syyskuun puolivälissä. Sitä tarvitsevat käyttäjälisäyksiin ja -poistoihin ne pääkäyttäjät, joiden organisaatio ei ole ottanut käyttöön SSO:ta. Voit tutustua uuden lisenssienhallinnan pääkäyttäjän ohjeeseen ja lisäapuja saa Rakennustiedon asiakaspalvelusta. SSO:n käyttöönotto parantaa käyttäjähallintaa, käyttökokemusta ja tietosuojaa. Se on käytössä muutamilla pääurakoitsijoilla ja mikäli haluatte aloittaa keskustelut siihen liittyen, voitte olla yhteydessä minuun.

Käyttäjähallinnan kehitys ja päivitetyt käyttäjäroolit tarkoittavat sitä, että palvelun sisäisiä käyttöoikeuksia ja käyttäjärooleja päivitettiin. Suosittelen varmistamaan, että organisaatiossanne vain pääkäyttäjillä on olemassa ”UTT pääkäyttäjä” -rooli (vanha ”kaikki työmaat” -rooli) ja muilla käyttäjillä on ”UTT hallinnoija” -rooli. Tämä vähentää vahingossa toisten työmaille tehtävien väärinkäytösten mahdollisuutta, joten suosittelen vahvasti kaikkia organisaatioita varmistamaan tämän.

Tule mukaan koulutuksiin!

RT-urakoitsijan tuotetiedosta järjestetään kuukausittain koulutustilaisuus, johon kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Koulutukset ovat keskustelevia tilaisuuksia, joiden ohjelma muotoutuu osallistujien tarpeiden mukaan. Kaikki seuraavat RT-tuotetiedon tilaisuudet löytyvät Rakennustiedon verkkosivuilta ja sieltä voit ilmoittautua mukaan. Välitäthän kutsun myös kollegallesi, joka haluaa helpotusta arkeensa. 😊

Työmaiden arkea helpottamassa,

Teemu Rantanen

RT-tuotetiedon tiimipäällikkö ja RT-urakoitsijan tuotetiedon tuotepäällikkö

Ota käyttöösi RT-urakoitsijan tuotetieto >

Ilmoittaudu RT-tuotetiedon esittelyihin ja maksuttomiin koulutuksiin >

Tilaa uutiskirje, jotta pysyt ajan tasalla kehityksestä >

Lisätietoa RT-urakoitsijan tuotetiedosta >

< Takaisin blogiin